Nogomet

Lovren: "Nisam premlad, nisam prestar i znam kako treba odigrati u nadolazećim utakmicama"

Mihaela Bradovski, hns.family • srijeda, 05.06.2019.
Lovren: "Nisam premlad, nisam prestar i znam kako treba odigrati u nadolazećim utakmicama"
Foto: FaH

Dejan Lovren priključio se pripremama Vatrenih za utakmicu s Walesom kao novopečeni osvajač Lige prvaka s Liverpoolom...

Dejan Lovren s Liverpoolom je osvojio Ligu prvaka i nakon što je s hrvatskom reprezentacijom uzeo srebro te je njemu i reprezentativcima priređen veličanstven doček, kroz nešto slično prolazio je i sada.

"Doček je bio prekrasan, sličan onome u Hrvatskoj prošlog ljeta. Pitali su me u klubu jesam li već tako nešto doživio pa sam mogao odgovoriti da jesam. Ipak, Liverpool će ove dane zauvijek pamtiti. Naravno da mi je bilo žao što nisam nastupio u finalu jer volim igrati, ali igrao sam finale prošle godine i bilo mi je najvažnije nešto osvojiti s Liverpoolom. Uvijek smo nekako blizu, a opet daleko i najviše mi je drago zbog cijele momčadi te nekih pojedinaca koji su imali teške sezone kao i ja. Znam kroz što smo sve prošli."

Ove sezone nije se naigrao i nedostaje mu utakmica, ali spreman je za nastup protiv Walesa.

"Možda mi nedostaje malo natjecateljskog ritma, ali fizički i mentalno sam spreman. Nisam premlad, nisam prestar i znam kako treba odigrati u nadolazećim utakmicama. Mislim da neće biti problema. Užitak je igrati s klasom poput Van Dijka, u fantastičnoj je formi, od početka je besprijekoran i jako se dobro slažem s njime. Nastavi li ovim tempom, sigurno je jedan od kandidata za Zlatnu loptu."

Velšani neće biti jednostavan protivnik, a Lovren njihove igrače poznaje iz Engleske.

"Wales je nezgodna momčad s puno dobrih pojedinaca i sigurno nam neće biti lako. Favoriti jesmo i moramo pobijediti pred svojom publikom, pred punim stadionom, bez obzira na problematičan termin. Najvažnije je pobjeđivati. Greške pri obrambenim prekidima mogu se i moraju ispraviti, a ne smijemo si dozvoliti da uđemo u utakmicu kao protiv Mađarske. Stvorili smo na Svjetskom prvenstvu određenu sliku o sebi, drugi nas poštuju i nema više alibija za sljedeće susrete."

Hrvatska dočekuje Wales s problemima, nedostaje nekolicina igrača.

"Nedostaju nam svi kojih sada nema, nije postava više ista kao u Rusiji, no reprezentacija je i dalje ovdje i bez svakoga se može. Ima igrača koji su itekako željni dokazivanja, koji žele mjesto u prvoj postavi. Ne može se lako doći do reprezentacije."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!