Nogomet

Kutak za kladioničare: Jug u potrazi za polufinalom Lige prvaka

Branimir Korać • četvrtak, 06.06.2019.
Kutak za kladioničare: Jug u potrazi za polufinalom Lige prvaka
Foto: EPA

Zanimljiv četvrtak nas očekuje s nizom velikih sportskih događaja. Ističemo polufinale Lige nacija između Nizozemske i Engleske kao i početak završnog turnira Lige prvaka vaterpolista...

Nizozemska - Engleska

Nizozemska i Engleska sastaju se u drugom polufinalnom susretu Lige nacija. Obje momčadi igraju odličan i otvoren nogomet te se očekuje zanimljiva i kvalitetna utakmica. Još u zraku visi s kojim će sastavima istrčati, dvojica Nizozemaca sudjelovali su u finalu Lige prvaka, još više engleskih reprezentativaca i obojica izbornika napominju kako će tek vidjeti u kakvom će stanju svi ti igrači biti i nakon toga donijeti odluku o njihovom nastupu. Bez obzira na to, niti jedan izbornik neće odstupati od svog načina igre. Obje reprezentacije imaju dosta napadačkih aduta, nisu pobornici nekog zatvorenog nogometa i pokušat će se nadigravati. Pobjednika je teško prognozirati, izvjesnije je kako bi ovo mogao biti dvoboj u kojem će obje reprezentacije doći do barem jednog pogotka.

Prognoza: Oba daju gol

Koeficijenti (Supersport): Oba daju gol 1.80, jedan ili oba ne daju gol 2.00

Jug - Ferencvaros

Pred vaterpolistima Juga je težak zadatak, već četvrtfinale završnog turnira donosi im iznimno snažnog protivnika. Međutim Jugaši su otputovali u Hannover kao prvoplasirana momčad iz svoje skupine dok su Mađari u svojoj skupini završili na četvrtom mjestu. Ferencvaros ima vrlo snažnu momčad, ali je tijekom sezone jako oscilirao i rezultati nisu bili na razini na kojoj bi se to očekivalo. Jug je tek u završnici natjecanja u Ligi prvaka malo popustio, ali već je imao ogromnu prednost na vrhu i igrači više nisu bili u tolikoj mjeri "našpanani". Dubrovčani uoči ovog susreta ulogu favorita prebacuju na stranu Mađara, svjesni su njihove snage, ali isto tako ne odlaze tamo samo kako bi sudjelovali i brzo se oprostili. Jug je već pokazao kako odlično funkcionira pod pritiskom i na ovakvim turnirima bilježi dobre nastupe.

Prognoza: Pobjeda Juga

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Juga 2.60, neriješeno 8.50, pobjeda Ferencvarosa 2.10

Real Madrid - Valencia

Real Madrid i Valencia otvaraju polufinalnu seriju španjolskog doigravanja, svega dva dana nakon što je Valencia teškom mukom izbjegla ispadanje. Hodala je porubu nakon poraza kod kuće u prvoj utakmici protiv Unicaje, ali uspjela je u Malagi doći do pobjede i onda u tijesnom dvoboju na svom parketu okrenuti seriju. No samo dva dana nakon te teške bitke s Unicajom, slijedi joj još teže gostovanje kod Reala. Madriđani su imali puno lakšu četvrtfinalnu seriju s Manresom i četiri dana odmora za razliku od Valencije. U ovaj susret ulaze kudikamo svježiji i u kombinaciji s kvalitetom koju posjeduje, Real je apsolutni favorit. Ne samo da se očekuje njegova pobjeda već bi ona mogla biti i uvjerljiva kada se uzme sve u obzir.

Prognoza: Real Madrid pobjeđuje s 9 ili više koševa razlike

Koeficijenti (Supersport): Real Madrid pobjeđuje s 9 ili više koševa razlike 1.85, Real Madrid ne pobjeđuje s 9 ili više koševa razlike 1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!