Nogomet

Dalić: "Hrvatska je druga na svijetu i zaslužuje poštovanje, termin nije idealan"

Petar Jenjić • petak, 07.06.2019.
Dalić: "Hrvatska je druga na svijetu i zaslužuje poštovanje, termin nije idealan"
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić požalio se na vrijeme odigravanja utakmice protiv Walesa, ali i dodao kako su obje momčadi u istoj situaciji...

Na press konferenciji uoči utakmice protiv Walesa, izbornik Zlatko Dalić kazao je kako je svjestan što čeka Hrvatsku u Gradskom vrtu.

"Napravili smo dobrih sedam treninga, pokušat ćemo napraviti neke stvari u ofenzivi i defenzivi. Nemamo previše vremena čekati i braniti se, ali naš se stil igre mijenja. Trebamo biti momčad koja će tražiti posjed lopte jer tu je naša kvaliteta. Htjeli to ili ne htjeli, imat ćemo ga i nećemo moći imati visok presing, tako da ćemo morati kombinirati. Kod nas nema ništa bez pritiska s kim god igrali. Takav smo narod, znamo što nas čeka sutra. Trebamo 15 bodova za prolaz skupine, nije važno kako. Tri su boda važna."

Cijela reprezentacija Walesa je kvalitetna, ne samo Gareth Bale

"Znamo njihovu kvalitetu. Nije usporedivo kako Bale igra za Real i za Wales. U Walesu je svaki put bolji igrač, ovdje je klasična špica gdje ima potporu Brooksa, Wilsona i Jamesa, a svoju igru grade na kontranapadu i napadu. O tome ne možemo govoriti."

Utakmica kreće od 15 sati, a najavljene su velike vrućine.

"Bit će jako vruće, ne znam tko je takvu odluku donio. Hrvatska je druga na svijetu i zaslužuje poštovanje. U to vrijeme igramo mi, Wales te Albanija i Island. Termin nije najidealniji, posebno ako će biti 30 stupnjeva. Ponavljam, kako je nama, tako je i njima. Ista je situacija i isto vrijeme, godinu dana je prošlo od Senegala, a nadamo se istom rezultatu", dodao je Dalić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!