Nogomet

Kako su igrali: Modrić predvodnik, Livaković siguran, Kramarić sebičan

Jan Šneler • subota, 08.06.2019.
Kako su igrali: Modrić predvodnik, Livaković siguran, Kramarić sebičan
Foto: FaH

Hrvatska je odigrala solidnu utakmicu u teškim uvjetima i na kraju je zasluženo došla do pobjede 2:1 uz nekoliko pojedinaca koji su bili na očekivanoj razini, ali i nekoliko koji niosu briljirali...

Dominik Livaković - siguran, vrlo miran i precizan. Kod pogotka nije ništa mogao, promjena smjera ga je onemogućila u obrani.

Tin Jedvaj - Slično kao i Barišić, često na udaru napada Walesa koji je išao većim dijelom preko krila. U napadačkim akcijama rijetko sudjelovao s obzirom na pritisak u obrani.

Dejan Lovren - pogrešno procijenio loptu Balea u prvom dijelu nakon čega je Wilson skoro zabio. Dosta nervozan i može biti sretan što nije dobio drugi žuti karton nakon dugotrajnog prigovora sucu poslije prekršaja nad Baleom.

Domagoj Vida - Nije ovo bila njegova najbolja utakmica. Dosta su se mučili s napadačima Walesa Lovren i on, a Vida je u najboljoj namjeri htio glavom skrenuti loptu kod pogotka, ali je skrenuo loptu u mrežu i prevario Livakovića.

Borna Barišić - Imao dosta problema po boku, puno bolji u prvom dijelu. U nastavku često bio na udaru igrača Walesa, ali u većini slučajeva izašao iz duela kao pobjednik.

Luka Modrić - Najbolji kod Hrvatske. Kapetanski odigrao, vrlo pokretljiv, neprelazan i miran.

Marcelo Brozović - Obavio onaj „ružni“ dio posla, s Modrićem zatvorio sredinu te je Wales veći dio vremena napadao preko krila. Nije puno griješio, ali nije niti dao veliki obol u napadačkom dijelu.

Josip Brekalo - Dosta se trudio, imao nekoliko solidnih pokušaja, od čega je jednom i solidno pucao, no vratar Walesa je obranio.

Mateo Kovačić - Dobro otvorio susret, ali tijekom prvog dijela se malo pogubio. Bez prevelikog učinka zaključio susret. Izašao u 76. minuti.

Ivan Perišić - Puno pokušavao, asistirao za autogol i postigao drugi pogodak za Hrvatsku. Vrlo motiviran, uz Modrića najbolji pojedinac Hrvatske. Izašao zbog ozljede u sudačkoj nadoknadi.

Andrej Kramarić - Trudio se, pokušavao, propustio veliku šansu za 3:1. Previše sebičan što već postaje problematično jer može skupo stajati Hrvatsku u sljedećim utakmicama.

Mario Pašalić - Ušao umjesto Brekala u 67. minuti. Imao nekoliko dobrih prodora, ali premalo je igrao za neku ozbiljniju ocjenu.

Milan Badelj - Umjesto Kovačića ušao u igru u 76. minuti. Da ga je Kramarić osjetio, mogao je biti u izglednoj poziciji za postizanje pogotka.

Mile Škorić - Ušao u sudačkoj nadoknadi, premalo igrao.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!