Nogomet

Dalić: "Teško je bilo gledati, a kamoli igrati"

Jan Šneler • subota, 08.06.2019.
Dalić: "Teško je bilo gledati, a kamoli igrati"
Foto: FaH

Nakon pobjede protiv Walesa (2:1) u trećem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, izbornik Hrvatske Zlatko Dalić nije skrivao kako je vrlo teško bilo igrati po velikoj vrućini...

Hrvatska je uspješno prošla treću prepreku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, ali nije to bilo briljantno izdanje Vatrenih. Hrvatska je imala inicijativu protiv Walesa, vodstvo od 2:0, ali posljednjih dvadesetak minuta gosti su bili vrlo opasni.

"Osvojili smo tri boda. Bilo je zaista teško. Teško je bilo gledati, kamoli igrati. Čestitam dečkima na trudu i angažmanu. Hvala navijačima, Osijeku i Slavoniji. Primili smo gol iz naše greške. Nakon toga se uvuklo malo panike. Imali smo još nekoliko situacija da riješimo pitanje pobjednika", rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice.

Ponajbolji pojedinci u hrvatskoj momčadi bili su Josip Brekalo i Dominik Livaković. Ipak, Dalić je pojasnio zašto je sredinom drugog dijela izvadio do tada vrlo aktivnog Brekala i uveo u igru Marija Pašalića.

"Brekalo je imao žuti karton i nedostaje mu utakmica. Pašalić je bio dobar na treninzima. Htjeli smo malo dati više prostora Modriću. Livaković je bio sjajan, što je morao napraviti napravio je. Ima sigurnosti i samopouzdanja", dodao je izbornik.

Vatrenima preostaje sada prijateljski susret u utorak protiv Tunisa i potom dugi odmor do rujna kada se nastavljaju kvalifikacijski susreti. Prvi dio kvalifikacija Hrvatska je odradila dobro, ali prostora za napredak ima i to dosta. Dalić ipak svjestan činjenice da je kraj sezone zahvaljuje igračima na odazivu.

"Znam da je igračima odmor u glavi, ali hvala im na uloženom trudu i radu proteklih sedam dana", zaključio je Dalić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!