Tenis

Ashleigh Barty zaključila dva tjedna iz snova uvjerljivom pobjedom protiv Vondroušove

Branimir Korać • subota, 08.06.2019.
Ashleigh Barty zaključila dva tjedna iz snova uvjerljivom pobjedom protiv Vondroušove
Foto: EPA

Australka Ashleigh Barty pobjednica je Roland Garrosa. U finalnom dvoboju lakoćom je slavila protiv Markete Vondroušove u dva seta...

Dominantnim nastupom u finalu Ashleigh Barty odnijela je titulu pobjednice Roland Garrosa. Barty je u finalnom dvoboju pregazila Marketu Vondroušovu sa 6:1, 6:3.

Osvajanje Roland Garrosa donijet će za Barty i plasman karijere, skočit će na drugo mjesto na ljestvici, ne tako daleko od vodeće Naomi Osake koja ima manje od 150 bodova prednosti.

I Vondroušova je upisala ogroman skok, ona će idući tjedan početi na 16. mjestu na ljestvici što joj je također daleko najbolji plasman i skok za 22 mjesta. Dobra je vijest i da će Hrvatice upisati plasman karijere, Donna Vekić na 22. i Petra Martić na 24. mjestu.

Finalni dvoboj trajao je kraće od očekivanja. Barty je odnijela pobjedu za manje od 75 minuta, bila je agresivna i precizna te nije dopustila Vondroušovoj da preuzme kontrolu.

Australka je otvorila meč vodstvom 4:0, Vondroušova je nakon toga vratila jedan break, ali vrlo brzo ponovno je pala. Barty je uzela još četiri gema u nizu i ne samo da je osvojila prvi set sa 6:1 već je i ušla u minus u drugom setu.

U završnici drugog seta Barty je napravila još jedan break i sa 6:1, 6:3 osvojila Roland Garros.

Roland Garros, finale:
Ashleigh Barty (Australija, 8) - Marketa Vondroušova (Češka) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!