Nogomet

Norvežanke uvjerljive i bez najbolje igračice svijeta, Njemice se mučile

Branimir Korać • nedjelja, 09.06.2019.
Norvežanke uvjerljive i bez najbolje igračice svijeta, Njemice se mučile
Foto: EPA

Drugi dan Svjetskog prvenstva nogometašica donio je tri dvoboja i tri pobjede favorita. Najlakše je do tri boda došla Norveška...

Unatoč neigranju najbolje igračice svijeta Ade Hegerberg, Norveška je dobro otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu. U prvom kolu igrala je protiv Nigerije i glatko slavila s 3:0. Sva tri gola pala su u prvom dijelu u kratkom razmaku i pobjednik je bio odlučen.

Prvo je Guro Reiten zabija nakon krasnog prodora Hansen, u 34. minuti Lisa-Marie Utland snažnim udarcem pod gredu povisila je na 2:0, a konačnih 3:0 postavila je autogolom Osinachi Ohale.

Embed from Getty Images

I Španjolska je upisala pobjedu protiv Južne Afrike, ali ne baš lako. Tek u zadnjih deset minuta s igračicom više Španjolke su otišle do pobjede.

Južna Afrika vodila je od 25. minute krasnim golom Thembi Kgatlane, a 20 minuta prije kraja Jenifer Hermoso poravnava s 11 metara nakon igranja rukom Janine van Wyk. U 82. minuti novi problemi za Južnoafrikanke. Nothando Vilakazi namjerno produžuje nogu i skrivljuje kazneni udarac te zarađuje drugi žuti karton. Hermoso zabija za 2:1, a u 89. minuti Lucia Garcia bježi obrani Južne Afrike i zabija za konačnih 3:1.

Njemačka nije imala jednostavan posao protiv Kine. Pomlađene Njemice slavile su samo 1:0, a jedini pogodak pao je u 66. minuti kada je Giulia Gwinn odličnim udarcem sa 17 metara zabila za pobjedu.

Embed from Getty Images

Svjetsko prvenstvo, žene:
Norveška - Nigerija 3:0
Španjolska - Južna Afrika 3:1
Njemačka - Kina 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!