Nogomet

Kutak za kladioničare: Portugal i Nizozemska idu po Ligu nacija, Oostende po drugu pobjedu u finalu

Petar Jenjić • nedjelja, 09.06.2019.
Kutak za kladioničare: Portugal i Nizozemska idu po Ligu nacija, Oostende po drugu pobjedu u finalu
Foto: EPA

Portugal i Nizozemska večeras će se boriti za prvu, povijesnu titulu u Ligi nacija, Oostende kojeg vodi Dario Gjergja pokušat će i u drugoj finalnoj utakmici svladati Antwerp Giantse, dok će Tommy Paul preko Daniela Brandsa tražiti glavni ždrijeb ATP turnira u Hertogenboschu...

Portugal - Nizozemska

Večeras ćemo na Dragau vidjeti tko će uzeti prvi naslov pobjednika Lige nacija. Domaćin Portugal nije briljirao protiv Švicarske, ali na krilima sjajnog Cristiana Ronalda i njegova tri pogotka, uspio je proći u finale. Večeras ga čeka dvoboj s Virgilom van Dijkom, igračem kojeg nitko nije predriblao cijele sezone. S druge strane, Nizozemci su slomili otpor Engleza tek u produžetku te su pokazali da, bez obzira na naporne sezone igrača, i dalje imaju energije za dobre utakmice. Malu prednost ima Portugal po pitanju kladionica, a tako ćemo napraviti i mi.

Prognoza: Portugal osvaja LN

Koeficijenti (Supersport): Portugal @1.70, Nizozemska @2.00

Oostende - Antwerp Giants

Pred nama je druga utakmica finala doigravanja za prvaka Belgije u kojoj Oostende dočekuje Antwerp Giantse. Repriza je to finala od prošle godine kada je Oostende s ukupnih 3-0 u seriji svladao velikog rivala. Nijedna momčad nije izgubila utakmicu tijekom ranije faze doigravanja, Oostende je bio bolji od Mechelena i Basic-Fit Brusselsa, dok je Antwerp svladao Okapi Aalstar i Limburg.

Ove sezone odigrali su međusobno šest utakmica, a momčad koju vodi Dario Gjergja kao pobjednik je izašla četiri puta. U prvoj utakmici finala sjajnim drugim poluvremenom, koje je dobio s 36:22, uspio je doći do pobjede i vodstva od 1-0. Danas očekujemo da će tu prednost pred domaćim navijačima i povećati.

Prognoza: pobjeda Oostendea

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Oostendea @1.60, neriješeno @14.0, pobjeda Antwerpa @2.40

Daniel Brands - Tommy Paul

Drugo, posljednje kolo kvalifikacija za glavni ždrijeb Hertogenboscha njemačko-američki dvoboj. Daniel Brands igra u jako lošoj formi ove godine. Početkom drugog mjeseca prošao je jedno kolo ATP turnira u Sofiji, a nakon toga uslijedila su čak četiri mjeseca bez pobjede. Čak devet uzastopnih poraza, sve do prvog kola Challengera u Surbitonu proteklog tjedna kada je svladao domaćeg igrača s pozivnicom Ryana Penistona u tri seta. S druge strane, iako je briljira, Tommy Paul svejedno je u boljoj formi od današnjeg protivnika. Prije mjesec i pol dana igrao je finale jednog američkog Challengera, a prošlog je tjedna na Roland Garrosu uzeo i set današnjem finalistu Dominicu Thiemu.

Prognoza: manje od 22.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @2.00, @1.70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!