Tenis

Rafael Nadal 12. put osvojio Roland Garros, meč s Đokovićem iscrpio Thiema

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.06.2019.
Rafael Nadal 12. put osvojio Roland Garros, meč s Đokovićem iscrpio Thiema
Foto: EPA

Fantastično finale Roland Garrosa i ishod na kakav smo navikli. Rafael Nadal slavio je u četiri seta protiv Dominica Thiema. Thiem je imao snage za dva seta, a nakon toga potpuno je pao i upisao je poraz, a Rafael Nadal 12. put osvojio je Roland Garros...

Rafael Nadal ostaje nedodirljiv u Roland Garrosu! 12. put osvojio je ovaj turnir, ovaj put u finalu je ostavio frustriranog Dominica Thiema.

Thiem nije imao šanse. Jednostavno je težak meč u polufinalu ostavio traga i kako je meč više išao kraju, Thiem je padao i fizički i igrom. Dok je Nadal rutinski odradio svoj polufinalni dvoboj protiv Rogera Federera, Thiem je izašao nakon njega na teren, morao je igrati i u subotu i nakon pet setova velike borbe izbacio je Novaka Đokovića.

I tijekom turnira Nadal je brže odrađivao svoj posao, izgubio je samo jedan set dok je Thiem u prva tri kola gubio po set i sveukupno je proveo više vremena na terenu.

Osjetilo se to u finalu, prva dva seta bila su ravnopravna, ali nakon toga sve je otišlo na stranu Nadala koji je izgubio ukupno dva gema u trećem i četvrtom setu.

U prvom setu Thiem je prvi došao do prednosti i poveo s 3:2, ali nakon toga izgubio je četiri gema u nizu i prvi set sa 6:3.

Drugi set donio je veliku bitku i odličnu igru obojice na svom servisu. Tek na kraju seta, u 12. gemu došlo je do prve break prilike u tom razdoblju igre, Thiem je stigao do 15:40, dvije set lopte, iskoristio odmah prvu te poravnao u setovima.

No tu je bio kraj. Nakon toga sve je bilo u znaku Nadala koji je za samo 30 minuta uzeo treći set u kojem je izgubio samo šest poena. I u četvrtom setu Nadal je bio uvjerljiv i slavio sa 6:1.

Nadalu je ovo 12. posvojena titula u Roland Garrosu u 15 nastupa. Samo dva puta je izgubio, a upisao je čak 93 pobjede.

Roland Garros, finale:
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Dominic Thiem (Austrija, 4) 6:3, 5:7, 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!