Košarka

Fenerbahče glatko slavio protiv Efesa i poveo u finalnoj seriji

Jan Šneler • nedjelja, 09.06.2019.
Fenerbahče glatko slavio protiv Efesa i poveo u finalnoj seriji
Foto: EPA

U prvoj utakmici finalne serije za prvaka Turske u košarci, Fenerbahče je na gostovanju kod Anadolu Efesa došao do pobjede...

Iako je Anadolu Efes s prve pozicije ušao u doigravanje te glatko prošao Banvit i Galatasaray, u prvom susretu finalne serije poraženi su od Fenerbahčea. Gostujuća momčad bila je uvjerljiva i sjajnom igrom u trećoj četvrtini došla do vrijedne pobjede.

U prvoj četvrtini Fenerbahče je bio bolji i uvjerljiviji protiv prilično slabog Anadolu Efesa u napadačkim akcijama. Svega 10 koševa postigli su domaći, a Fenerbahče je vodio nakon prve dionice s 10:18. U nastavku gosti nastavljaju s boljom igrom i održavaju prednost te s 32:42 odlaze na odmor.

Ključ pobjede Fenerbahčea leži u njihovoj sjajnoj trećoj četvrtini koju je ujedno domaći sastav odradio katastrofalno. Tek četiri poena su postigli domaći, Fenerbahče je tu dionicu zaključio s +18 i ušao u posljednju četvrtinu s vodstvom 36:62.

Bilo je jasno kako gosti neće propustiti toliku prednost i do kraja susreta ostalo im je samo zaključiti susret. To se i dogodilo te je s 56:73 Fenerbahče došao do vrijedne pobjede. Najbolji je kod Fenerbahčea bio Muhammed Ali s 22 koševa, dok je kod Efesa Vasilije Micić postigao 16 poena. Krunoslav Simon odigrao je za domaći sastav 28 minuta i postigao samo dva koša uz skromni šut 1/6.

Za dva dana na rasporedu je drugi susret. Domaćin je ponovno Anadolu Efes i ovo bi mogla biti ključna utakmica za njih jer u slučaju novog poraza teško će biti vratiti se u dvije uzastopne utakmice u dvorani Fenerbahčea.

Super ligi, doigravanje za prvaka, 1. utakmica:
Anadolu Efes - Fenerbahče 56:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!