Automoto

Vettel: "Generalno gledano, ovo više nije sport u koji sam se zaljubio"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.06.2019.
Vettel: "Generalno gledano, ovo više nije sport u koji sam se zaljubio"
Foto: EPA

Dosta kontroverzi izazvala je pobjeda Lewisa Hamiltona u Kanadi. U Montrealu je slavio nakon što je Sebastian Vettel zaradio pet sekundi kazne zbog "opasnog vraćanja na stazu" čime je zadržao vodeću poziciju, no našao se pod istragom i zaradio kaznu...

Sebastian Vettel bio je vrlo ljut nakon utrke u Montrealu gdje je ostao bez pobjede nakon što mu je izrečeno pet sekundi kazni. Lewis Hamilton tako je stigao do nove pobjede, a Vettel je bio vrlo ljut nakon prolaska kroz cilj.

"Ja sam vam od onih što se rado vraća i gleda u stara vremena, na stare automobile, vozače. Volio bih da ovo što radim mogu raditi u njihovo doba, a ne danas", započeo je Vettel svoj komentar na utrku te dodao:

Lewis Hamilton

"Osjećam se pomalo prazno. Bila je ovo sjajna utrka između dva različita tima koja završava na negativan način. Što se odluke o dodatnim sekundama tiče, nisam je ja donio. Da, ovaj trijumf nosi pomalo i osjećaj poraza."

"U situaciji u kojoj sam se ja našao prioritet je jednostavan, a to je preživjeti. Uključio sam se nazad na stazu i Lewis je morao reagirati. Za mene je to utrkivanje. Mnogi stariji vozači složili bi se sa mnom, i takve situacije i potezi dio su utrke, ali ovo što se danas događa jednostavno ne volim."

Njemački vozač smatra kako brojna pravila guše Formulu 1, sport u kojem najveći dio uzbuđenja leži upravo na brzini razmišljanja, improvizaciji i instinktu.

Iako na službenoj konferenciji za medije više nije pokazivao toliki bijes, Vettel nije propustio još jednom naglasiti kako Formula 1 nije kakva je nekada bila.

"Način na koji danas upravljamo ovim sportom nije dobar, za svaku stvar imamo propise. Generalno gledano, ovo više nije sport u koji sam se zaljubio."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!