Košarka

Hrvatska ženska reprezentacija do 18 godina upisala dva poraza protiv Francuske

Branimir Korać • utorak, 11.06.2019.
Hrvatska ženska reprezentacija do 18 godina upisala dva poraza protiv Francuske
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 18 godina u Đurđevcu je odigrala dvije utakmice s vršnjakinjama iz Francuske i upisala je dva poraza...

Juniorke su odradile dio priprema u Đurđevcu koji su začinile prijateljskim susretima s Francuskom. U oba susreta Francuskinje su bile bolje te su slavile sa 70:63 i 62:52.

U prvom susretu Hrvatska je imala velikih problema s francuskom obranom, ubilježila je čak 28 izgubljenih lopti i s takvim nastupom bilo je iluzorno očekivati pobjedu.

U porazu 70:63 Hrvatsku su predvodile s po 15 poena Mia Vukšić (sedam skokova) i Josipa Jurić (osam skokova). Kod Francuske Celia Cardenal ubacila je 14 poena.

I drugi susret otišao je na stranu Francuske uz još porazniji podatak od čak 33 izgubljene lopte. Tu je kod Hrvatske najbolja bila Jurić s 18 poena i pet skokova, a kod Francuske po 13 poena ubacile su Adele Detchard (pet asistencija) i Nahan Niare (devet skokova, pet osvojenih lopti).

Nakon Đurđevca, Hrvatice sele u Pulu gdje će odraditi dvije pripremne utakmice protiv Slovenije. Europsko prvenstvo na rasporedu je od 6. do 14. srpnja u Sarajevu.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!