Nogomet

Ivanković: "Iako sam siguran da će Persepolis isplatiti sve što duguje, napuštam Iran ovog ljeta"

Mihaela Bradovski • utorak, 11.06.2019.
Ivanković: "Iako sam siguran da će Persepolis isplatiti sve što duguje, napuštam Iran ovog ljeta"
Foto: Marko Jurinec/HINA

Branko Ivanković vratio se iz Irana gdje je s Persepolisom imao fantastičnu sezonu te najavljuje promjenu sredine i odlazak iz ovog kluba nakon sjajnog razdoblja...

Ivanković u Varaždinu odmara nakon teške sezone i iščekuje dolazak hrvatske reprezentacije koja danas igra prijateljsku utakmicu protiv Tunisa.

"Hvala Zlatku Daliću što je inzistirao da Hrvatska gostuje i u Varaždinu, ovo je sjajan kraj odlične sezone za varaždinski nogomet. U Varaždinu će biti prava nogometne fešta i iako se radi o prijateljskoj utakmici, uvjeren sam da će atmosfera biti prava. Varaždin je pokazivao cijelu sezonu koliko voli nogomet. Prošle sezone u Varaždinu je bilo po 2-3 tisuće gledatelja na utakmicama, protiv Šibenika i deset, a uvjeren sam da će se trend nastaviti i u HT Prvoj ligi", ističe Ivanković za Sportske novosti.

Varaždinski stručnjak dodaje kako nisu iznenađenje nešto skromniji nastupi reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva.

"Bilo je teško nakon Svjetskog prvenstva, igrači su došli u klubove sa zakašnjenjem kada su pripreme već počele, bili su fizički i psihički prazni. Nije samo njima bilo tako, Francuzi su isto osjećali posljedice, zato je važna ta pobjeda protiv Walesa i dečkima svaka čast na tome. Bilo je teško, po onoj vrućini, a s druge strane Gareth Bale koji ti uvijek može zapapriti. Pobjeda je upisana i siguran sam da će Hrvatska na jesen biti još bolja. Igrači će biti svježiji, proći će pripreme na pravi način i Hrvatska će opet biti prava."

Što se tiče Persepolisa, to je, čini se, završena priča.

"Iza nas je sjajna sezona, uzeli smo prvenstvo, kup, superkup i igrali finale Lige prvaka. U četiri godine s Persepolisom smo triput bili prvaci, a jedini naslov izgubili smo na gol razliku. Ponosan sam na razdoblje u Teheranu. Postoje određeni financijski problemi i to mi je jako otežavalo posao jer sam morao biti i trener i psiholog kako bi iz igrača u tim uvjetima izvlačio ono najbolje. Iako sam siguran da će Persepolis isplatiti sve što duguje, napuštam Iran ovog ljeta. Imam ponuda iz tog dijela svijeta. Definitivno ostajem trener, samo je pitanje gdje."

FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raydaryakenar11.06.2019. u 19:09
    Dragi admin, ja sam jedan od navijača Persepolisa FC. Danas popodne dobivamo vijest da će Persepolis isplatiti sve što duguje, a gospodin Ivanković biti će trener Persepolisa za sljedeću sezonu. Ali nakon sat vremena vidjela sam vaše vijesti koje su potvrdile da će Ivanković ovog ljeta napustiti... [više na forumu]
    raydaryakenar
  • mohammad_d611.06.2019. u 18:02
    Please tell me the exact time of this interview.
    mohammad_d6