Nogomet

Kutak za kladioničare: Belgija traži visoku pobjedu, a Albanija bilo kakvu

Branimir Korać • utorak, 11.06.2019.
Kutak za kladioničare: Belgija traži visoku pobjedu, a Albanija bilo kakvu
Foto: EPA

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo danas su u fokusu, a očekuje nas niz zanimljivih susreta. Neke reprezentacije nemaju izbora i moraju već sada do sva tri boda...

Belgija - Škotska

Belgija u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo dočekuje Škotsku i očekuje glatku pobjedu. Razlika u kvaliteti između ove dvije reprezentacije je osjetna i Belgijci tu stvarno ne bi smjeli imati problema. Svi međusobni dvoboji Belgije i Škotske u novije doba završavali su pobjedom Belgije u "hendikepu", a Škoti u zadnja četiri dvoboja Belgija protiv Škotske nije primila nijedan gol. Zadnji put Škoti su Belgiji zabili onda i kada su zadnji put bili neporaženi, a to se dogodilo još davne 2001. godine kada su remizirali 2:2. Prije manje od godinu dana susreli su se u prijateljskom susretu u Glasgowu gdje je Belgija slavila s glatkih 4:0. Škoti će se braniti, ali i teško obraniti protiv puno kvalitetnijeg protivnika. Belgija ima visoku napadačku moć, u kvalifikacijama igra u kontinuitetu dobro te je za očekivati glatku pobjedu.

Prognoza: Belgija pobjeđuje s 2 ili više golova razlike

Koeficijenti (Supersport): Belgija pobjeđuje s 2 ili više golova razlike 1.50, Belgija pobjeđuje s golom razlike 4.00, Belgija ne pobjeđuje 3.60

Albanija - Moldavija

Albanija nije dobro otvorila kvalifikacije i ima imperativ pobjede protiv skromne Moldavije. Pobjeda u ovom susretu zadržala bi Albance u borbi za odlazak na Europsko prvenstvo u dosta teškoj skupini, a sve osim toga predstavljalo bi grubo prizemljenje i bilo bi jako teško Albaniji vaditi se protiv jačih protivnika. Upisala je očekivanu glatku pobjedu protiv Andore, poražena je kod kuće od Turaka te u gostima s 1:0 od Islanda. Moldavija je pak glatko gubila od Francuske i Turske koje su joj zabile po četiri gola te je s tijesnih 1:0 svladala Andoru. Kvaliteta je definitivno na strani Albanije koja će ujedno imati na svojoj strani i veliku pomoć s tribina te bi skromni Moldavci trebali pasti u Elbasanu.

Prognoza: Pobjeda Albanije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Albanije 1.55, neriješeno 4.20, pobjeda Moldavije 8.60

Bjelorusija - Sjeverna Irska

Sjeverna Irska vodeća je reprezentacija skupine C, ali na vrhu je isključivo zato što je dosad igrala s najslabijima. Dva puta je svladala Estoniju te jednom Bjelorusiju i tek je čekaju dvoboji protiv Nizozemske i Njemačke. U tim susretima teško će do velikog rezultata, ali da bi zadržala nadu u neko čudio i plasman na Euro pokraj ovih velikana, mora slaviti u Bjelorusiji. Imat će težak posao, Sjeverni Irci nisu poznati kao napadački moćna reprezentacija, nije ni Bjelorusija i očekuje se tvrda utakmica s malim brojem golova. U Belfastu je bilo 2:1 za Sjevernu Irsku, ovdje gosti neće toliko dominirati i imati toliko prilika kao na svom travnjaku. S obzirom koliko se Bjelorusi, pak, muče s realizacijom, itekako je moguć ishod prema kojem barem jedna momčad ne postiže pogodak.

Prognoza: Jedna ili obje momčadi ne daju gol

Koeficijenti (Supersport): Jedna ili obje momčadi daju gol 2.10, jedna ili obje momčadi ne daju gol 1.65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!