Nogomet

Kutak za kladioničare: Belgija traži visoku pobjedu, a Albanija bilo kakvu

Branimir Korać • utorak, 11.06.2019.
Kutak za kladioničare: Belgija traži visoku pobjedu, a Albanija bilo kakvu
Foto: EPA

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo danas su u fokusu, a očekuje nas niz zanimljivih susreta. Neke reprezentacije nemaju izbora i moraju već sada do sva tri boda...

Belgija - Škotska

Belgija u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo dočekuje Škotsku i očekuje glatku pobjedu. Razlika u kvaliteti između ove dvije reprezentacije je osjetna i Belgijci tu stvarno ne bi smjeli imati problema. Svi međusobni dvoboji Belgije i Škotske u novije doba završavali su pobjedom Belgije u "hendikepu", a Škoti u zadnja četiri dvoboja Belgija protiv Škotske nije primila nijedan gol. Zadnji put Škoti su Belgiji zabili onda i kada su zadnji put bili neporaženi, a to se dogodilo još davne 2001. godine kada su remizirali 2:2. Prije manje od godinu dana susreli su se u prijateljskom susretu u Glasgowu gdje je Belgija slavila s glatkih 4:0. Škoti će se braniti, ali i teško obraniti protiv puno kvalitetnijeg protivnika. Belgija ima visoku napadačku moć, u kvalifikacijama igra u kontinuitetu dobro te je za očekivati glatku pobjedu.

Prognoza: Belgija pobjeđuje s 2 ili više golova razlike

Koeficijenti (Supersport): Belgija pobjeđuje s 2 ili više golova razlike 1.50, Belgija pobjeđuje s golom razlike 4.00, Belgija ne pobjeđuje 3.60

Albanija - Moldavija

Albanija nije dobro otvorila kvalifikacije i ima imperativ pobjede protiv skromne Moldavije. Pobjeda u ovom susretu zadržala bi Albance u borbi za odlazak na Europsko prvenstvo u dosta teškoj skupini, a sve osim toga predstavljalo bi grubo prizemljenje i bilo bi jako teško Albaniji vaditi se protiv jačih protivnika. Upisala je očekivanu glatku pobjedu protiv Andore, poražena je kod kuće od Turaka te u gostima s 1:0 od Islanda. Moldavija je pak glatko gubila od Francuske i Turske koje su joj zabile po četiri gola te je s tijesnih 1:0 svladala Andoru. Kvaliteta je definitivno na strani Albanije koja će ujedno imati na svojoj strani i veliku pomoć s tribina te bi skromni Moldavci trebali pasti u Elbasanu.

Prognoza: Pobjeda Albanije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Albanije 1.55, neriješeno 4.20, pobjeda Moldavije 8.60

Bjelorusija - Sjeverna Irska

Sjeverna Irska vodeća je reprezentacija skupine C, ali na vrhu je isključivo zato što je dosad igrala s najslabijima. Dva puta je svladala Estoniju te jednom Bjelorusiju i tek je čekaju dvoboji protiv Nizozemske i Njemačke. U tim susretima teško će do velikog rezultata, ali da bi zadržala nadu u neko čudio i plasman na Euro pokraj ovih velikana, mora slaviti u Bjelorusiji. Imat će težak posao, Sjeverni Irci nisu poznati kao napadački moćna reprezentacija, nije ni Bjelorusija i očekuje se tvrda utakmica s malim brojem golova. U Belfastu je bilo 2:1 za Sjevernu Irsku, ovdje gosti neće toliko dominirati i imati toliko prilika kao na svom travnjaku. S obzirom koliko se Bjelorusi, pak, muče s realizacijom, itekako je moguć ishod prema kojem barem jedna momčad ne postiže pogodak.

Prognoza: Jedna ili obje momčadi ne daju gol

Koeficijenti (Supersport): Jedna ili obje momčadi daju gol 2.10, jedna ili obje momčadi ne daju gol 1.65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!