Rukomet

Švicarski izbornik: "Hrvatska godinama demonstrira nevjerojatnu konstantnost, jasno je da je u ovoj utakmici favorit"

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.06.2019.
Švicarski izbornik: "Hrvatska godinama demonstrira nevjerojatnu konstantnost, jasno je da je u ovoj utakmici favorit"
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija u Zugu odrađuje utakmicu predzadnjeg kola grupne faze kvalifikacija i ako želi završiti na vrhu skupine, morat će ostati neporažena. Švicarcima, pak, treba barem bod za potvrdu odlaska na Europsko prvenstvo...

Hrvatska, Njemačka i Slovenija jedine su tri reprezentacije koje su uoči petog kola osigurale nastup na Europskom prvenstvu. Današnji hrvatski protivnik, reprezentacija Švicarske, u prilici je ostvariti isto, no za to će joj trebati barem bod protiv lidera skupine 2.

"Hrvatska godinama demonstrira nevjerojatnu konstantnost, jasno je da je u ovoj utakmici favorit, ali to na nju stavlja i određenu količinu pritiska. Sigurno je da će Hrvati željeti osigurati prvu poziciju i doći će prepuni energije", osvrnuo se prvo Michael Suter na Červarove izabranike, a zatim dodao:

"Bez obzira na sve naš je cilj minimalno bod, koji bi nam osigurao prolaz. Bossard Arena već se čini pravim domom. Igrali smo dva puta u njoj i upisali dvije pobjede protiv top selekcija. Oba puta nosili su nas navijači, ovdje osjećamo prave vibracije. Isto očekujemo i u novom susretu."

Andy Schmid i društvo pred sobom imaju jasnu zadaću, a ovaj će ispit morati odraditi bez ozlijeđenog Alena Miloševića. Suter žali za tim, ali naglašava kako ima apsolutno povjerenje u ostatak momčadi.

"Alen je nezamjenjiv u napadu, u obranu, ali i u ulozi vođe na terenu. Ali kako je riječ o timskom sportu njegov izostanak moramo probati nekako kompenzirati. Na okupu imam kadar kojem vjerujem."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!