Tenis

Kutak za kladioničare: Ćorić očekuje pobjedu protiv Amerikanca, Tsonga i Raonić igrat će na puno gemova

Branimir Korać • srijeda, 12.06.2019.
Kutak za kladioničare: Ćorić očekuje pobjedu protiv Amerikanca, Tsonga i Raonić igrat će na puno gemova
Foto: EPA

Borna Ćorić trebao bi danas odigrati svoj prvi ovogodišnji meč na travnatoj podlozi, protivnik mu je Taylor Fritz, a Borna očekuje pobjedu u ovom meču...

Borna Ćorić - Taylor Fritz

Borna Ćorić nastup u Hertogenboschu otvara protiv Taylora Fritza, Amerikanca koji za razliku od Borne ima već jedan meč na travi ove godine. Fritz je u prvom kolu ovog turnira bio bolji od Rodionova, a tijekom cijele seniorske karijere ne može se pohvaliti s nekim zvučnijim pobjedama na travi. Dva puta je na ekshibicijama pobjeđivao Stefanosa Tsitsipasa i to je u biti to. No to su bile ekshibicije, a ne pravi turniri koji donose bodove, tamo je uglavnom bio bolji od manje zvučnih igrača. S druge strane svima nam je poznat način na koji je Borna došao do titule u Halleu prošle godine, svladao je i Alexandera Zvereva i Rogera Federera što zaslužuje veliki respekt. Federer u Halleu uživa i tamo je vrlo teško ga je svladati na tom turniru, posebno u finalu. Osim toga Borna je dosad dva puta igrao s Fritzom i oba puta ga je svladao.

Prognoza: Pobjeda Borne Ćorića

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Borne Ćorića 1.65, pobjeda Taylora Fritza 2.60

Jo-Wilfried Tsonga - Miloš Raonić

U osmini finala turnira u Stuttgartu sastaju se Jo-Wilfried Tsonga i Miloš Raonić. Bit će to vrlo zanimljiv dvoboj dvojice igrača koji su spadali u sam vrh svjetskog tenisa, ali ozljede su im u velikoj mjeri pokvarile karijeru. U Stuttgartu su na startu ubilježili pobjedu, a Raoniću je ovo prvi turnirski nastup hoš od ožujka. Obojica imaju vrlo dobar servis i može se očekivati tijesan dvoboj u kojem ne bi bilo ništa čudno da odlučuju tie-breakovi. Tsonga je krenuo pobjedom u dva seta protiv Mische Zvereva koji igra u užasnoj formi i već godinu dana nije odigrao kvalitetan meč, a s druge strane Raonić je krenuo pobjedom protiv Alekseja Popirina. Za samopouzdanje će mu sigurno puno značiti 31 pogođen as i pobjeda u 13. igri trećeg seta unatoč samo 49 posto ubačaja prvog servisa.

Prognoza: 26 ili više gemova

Koeficijenti (Supersport): Manje od 26 gemova 1.95, 26 ili više gemova 1.75

Boston Bruins - St. Louis Blues

St. Louis Blues imao je povijesnu priliku doći do svoje prve titule NHL prvaka. Na svom ledu ugostio je Bruinse kod vodstva 3-2 u seriji, već se ispisivala povijesti, ali domaćin je previše razmišljao o tome, bio je vrlo nervozan i Bruinsi su to znalački kaznili. Igrači Bostona iskusniji su u takvim susretima i na kraju su zasluženo došli do pobjede s visokih 5:1 i izborili povratak na svoj led u sedmoj utakmici. U Bostonu vlada euforija, svi su uvjereni kako će titula pripasti Bruinsima nakon što su se vratili iz teške pozicije i sada je Boston priličan favorit. St. Louis se sada suočava s teškim zadatkom,a bio je vrlo blizu svoje prve titule u povijesti u četvrtom finalu lige. U prošlom susretu u Bostonu upisao je pobjedu, ali ovaj put Boston će sigurno biti oprezniji.

Prognoza: Pobjeda Bostona

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Bostona 2.10, neriješeno 4.00, pobjeda St. Louisa 3.70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!