Nogomet

Oreščanin: "Hajduk je klub koji u svojim postavkama teži onom najvišem"

Petar Jenjić • srijeda, 12.06.2019.
Oreščanin: "Hajduk je klub koji u svojim postavkama teži onom najvišem"
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Siniša Oreščanin održao je press konferenciju na početku priprema momčadi za novu sezonu. Osvrnuo se na dolazak eventualnih pojačanja, trenutni kadar i očekivanja za novu sezonu...

Press konferenciju na početku priprema održao je trener Hajduka Siniša Oreščanin u čijoj će momčadi biti i dosta mladih igrača. Osvrnuo se i na eventualna pojačanja.

"Sigurno je kako ćemo voditi dosta mladih igrača na pripreme prve ekipe. Tijekom proljetnog dijela prvenstva radili smo u tišini, osluškivali i gledali. Intenzivno se radi na tim stvarima. Očekujemo i nadamo se kako bi do kraja ovog mjeseca moglo biti novih igrača. Željeli bismo što prije, no krenuli smo rano, prijelazni rok tek počinje. Treba biti strpljiv i čekati."

Oreščanin se morao osvrnuti i na odnos i status Ante Palaverse.

"Sjest ćemo i vidjeti što je najbolje za obje strane, najvažnije je poštivati želju igrača. Mislim kako imamo iskren odnos. Momčad je uvijek na prvom mjestu i mislim kako nisam pogriješio. Mlad igrač mora biti prilagođen na neke stvari, svi smo nestrpljivi, i menadžeri i ostali koji odmah žele sve i sada. Dobar je momčad, mlad igrač, želim mu svako dobro, bez obzira na to što će se dogoditi."

Osvrnuo se trener Hajduka i na stanje travnjaka kojem će se morati prilagoditi i nositi se s tim. Također, dodao je i što očekuje od sljedeće sezone.

"Hajduk je klub koji u svojim postavkama teži onom najvišem. Europska se liga igra od prvog kola, cilj je doći što dalje, no to ovisi i o ždrijebu. Jednom ćete igrati s Evertonom, a jednom s Brondbyjem. Najlakše je napisati da je cilj ući u skupine, pričekat ćemo ždrijeb 19. lipnja i onda ćemo biti pametniji. U HNL-u želimo biti što bliže vrhu. Htio bih spustiti lopticu, neke smo stvari nadogradili. Postoji olakotna okolnost što od nadolazeće sezone više ekipa ulazi u Europu, pokušat ćemo težiti najvišem."

Momčad su napustili Pasariček i Kovačević, a što se tiče pozicija na kojima se momčad želi pojačati, kazao je da će se znati kroz ove dane i sljedećih mjesec dana. Naravno, postoje i određene stvari što Oreščanin kao trener traži kako bi njegov rad bio vrednovan na pravi način.

"Ne bježimo od terena, pokušat ćemo sve složiti. Na neke stvari ne možemo utjecati, ali na nadopunu ekipe možemo. Svjesni smo kako nakon Velike Gospe pada atmosfera i treneri. To je jedan izazov i mislim da kroz tu cestu možemo proći. Odgovornost, a ne demagogija. Svjesni smo težine i što se događa u klubu, idemo se pripremiti da ekipu dobro složimo momčad. Željeli bismo da što prije dođu novi igrači kako bi se prilagodili na naš način rada jer sve drugo je vračanje."

Što se tiče reprezentativaca, Mijo Caktaš i Ardian Ismajli priključit će se momčadi na pripremama 21. lipnja, dok će se oko Posavca i Bradarića, koji igraju za U-21 reprezentaciju, odluka donijeti ovisno o situaciji.

"Kada smo preuzeli momčad 27. studenog prošle godine, složili smo plan i bili uvjereni da ćemo ući u Europu. Noviji igrači kao Svatok svjesni su da je Hajduk veliki klub i da teži najboljem. Ekipu smo zatekli u određenom stanju, imali smo plan mjesečnih bodova kako bi ostvarili ulazak u Europu", dodaje trener Hajduka.

"Hajduk ima platežnu moć kakvu ima, Transfermarkt ne laže. Igrač koji ima višu cijenu ima i veću kvalitetu, to nije lagan posao. Svakakve se opcije gledaju, možda i posudbe. Treba biti spretan i sve to objediniti, traže se igrači ispod radara. Da nije neka cijena, a da bude dobar. Međutim, tu postoji rizik da dođe do promašaja."

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!