Nogomet

Na današnji dan: Cristiano Ronaldo zabio prvi gol za Portugal

Petar Jenjić • srijeda, 12.06.2019.
Na današnji dan: Cristiano Ronaldo zabio prvi gol za Portugal
Foto: EPA

Na današnji dan prije 15 godina, Cristiano Ronaldo postigao je prvi pogodak za portugalsku reprezentaciju, prvi od ukupno 88 u 158 nastupa...

Jedan od najboljih nogometaša današnjice Cristiano Ronaldo kroz karijeru je postigao na stotine golova, što za klubove, što za portugalsku reprezentaciju. Sa 158 nastupa uvjerljivo drži prvo mjesto po broju nastupa za Portugal, kao i prvo mjesto ljestvice strijelaca s 88 golova.

Bio je član svih uzrasnih kategorija Portugala, a za seniorsku reprezentaciju debitirao je 20. kolovoza 2003. godine protiv Kazahstana. U konačnici je zaslužio i poziv u momčad koja je nastupila na Europskom prvenstvu godinu dana kasnije.

Portugal je kao domaćin igrao prvu utakmicu turnira na Dragau, a protivnik je bila Grčka koja je kasnije, na iznenađenje svijeta, otišla do kraja. Domaćinu je početak turnira upropašten jer su Grci, upravo na današnji dan prije 15 godina, odnijeli pobjedu rezultatom 2:1.

Giorgos Karagounis i Angelos Basinas zabili su za Grke, a Portugal je poraz ublažio u trećoj minuti sudačke nadoknade. Luis Figo ubacio je iz kornera, a na pravom mjestu bio Ronaldo koji glavom postiže svoj prvi pogodak za nacionalnu selekciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!