Zimski sportovi

St. Louis Blues do prvog Stanley Cup trofeja u povijesti, čekao se 52 godine

Branimir Korać • četvrtak, 13.06.2019.
St. Louis Blues do prvog Stanley Cup trofeja u povijesti, čekao se 52 godine

St. Louis Blues stigao je do svog prvog Stanley Cup trofeja u 52 godine dugačkoj povijesti franšize. Blues je u finalu bio bolji od Bruinsa u sedam utakmica, a u sedmoj u Bostonu je slavio s 4:1...

Boston Bruinsi nisu uspjeli opravdati status favorita na svom ledu u sedmoj utakmici. Blues je imao priliku ranije završiti seriju i doći do povijesne titule, ali previše nervoze bilo je u šestoj utakmici na ledu Bluesa i serija je došla do sedme utakmice u Bostonu.

Tamo je briljirao Jordan Binnington, rookie vratar koji je izludio Bruinse i pokleknuo tek na kraju susreta kada su Bruinsi smanjili na 4:1, ali već tada bilo je jasno da Blues uzima trofej.

Za MVP-a doigravanja izabran je Ryan O'Reilly koji je i doveo St. Louis u vodstvo u 17. minuti, a u završnici prve trećine na 2:0 povisio je Alex Pietrangelo.

Bruinsi su pokušavali vratiti se u utakmicu, ali nije išlo. Blues je dobro odrađivao posao, a kada je u trećoj dionici prvo Brayden Schenn zabio za 3:0, a zatim Zach Sanford za 4:0, slavlje je moglo početi. Pogodak Matta Grzelczyka ništa nije promijenio, samo je smanjio na konačnih 4:1.

Bilo je ovo četvrto finale St. Louisa u povijesti te prva titula. Imali su tri uzastopna 1968., 1969. i 1970. godine, tada nisu uspjeli, ali zato su bili uspješni sada.

Stanley Cup:
Boston Bruins - St. Louis Blues 1:4 (3-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!