Košarka

Počelo je: Anthony Davis ide u Lakerse, Pelicansima dolazi budućnost

Branimir Korać • nedjelja, 16.06.2019.
Počelo je: Anthony Davis ide u Lakerse, Pelicansima dolazi budućnost
Foto: EPA

Los Angeles Lakersi i New Orleans Pelicansi postigli su dogovor oko tradea Anthonyja Davisa koji će biti novi igrač Lakersa od sljedeće sezone...

Nakon što nisu uspjeli postići dogovor prije trade deadlinea zimus, Lakersi i Pelicansi postigli su ga sada. Anthonyju Davisu ispunit će se želja i preselit će u Lakerse te se pridružiti LeBronu Jamesu.

Pelicansi su Davisa uložili u budućnost pa su tako zauzvrat dobili Lonza Balla, Josha Harta i Brandona Ingrama uz naredna tri izbora prve runde drafta koje su Lakersi posjedovali. Tu je uključen i četvrti izbor ove godine.

Na kraju su sve strane zadovoljne. Lakersi su pod svaku cijenu htjeli dovesti Davisa praktički ne pitajući čega se trebaju odreći i ne treba očekivati da će tu i stati.

Slijedi nastavak izgradnje nove supermomčadi, a izvori iz lige tvrde kako će nova meta Lakersa biti Kemba Walker koji bi trebao pojačati vanjsku liniju.

Pelicansi će prštati od potencijala, uz Balla, Ingrama i Harta, tamo će sletjeti i Zion Williamson, a kao mentor će ostati Jrue Holiday. Ne treba zaboraviti niti izbore na draftu, posebno ovaj ovogodišnji s kojim će imati veliku fleksibilnost, mogu zadržati igrača, a mogu jednostavno tradeati taj izbor za nešto što im je u ovom trenutku potrebno.

Bez obzira što ostaju bez prve zvijezde, ne moraju u dodatni potpuni rebuilding i tankiranje sezone stoga će preživjeti odlazak Davisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!