Nogomet

Na današnji dan: Vatreni napunili mrežu Kameruna u "paklenom" Manausu

Petar Jenjić • utorak, 18.06.2019.
Na današnji dan: Vatreni napunili mrežu Kameruna u "paklenom" Manausu
Foto: EPA

18. lipnja 2014. godine hrvatska nogometna reprezentacija upisala je pobjedu protiv Kameruna na Svjetskom prvenstvu u Brazliku s glatke četiri lopte u mreži...

Na današnji dan Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu odigrala utakmicu drugog kola skupine protiv Kameruna. Nakon poraza od Brazila, pobjeda se morala upisati, a do nje su izabranici Nike Kovača uspjeli doći na najbolji mogući način.

Utakmica je odigrana u Manausu gdje su uvjeti, kao što se moglo i očekivati, bili pakleni. U odnosu na sastav protiv Brazila, Kovač se odlučio na nekoliko promjena pa su tako u početnu postavu ušli Danijel Pranjić, Mario Mandžukić i Sammir.

Iz prve prave prilike Hrvatska je povela. Darijo Srna ubacio je s desne strane u sredinu, lopta dolazi do Perišića koji odmah pronalazi Olića, a hrvatski veteran skreće u mrežu. Bila je to akcija kakvu je Hrvatska trebala češće koristiti.

Nakon nešto mirnijeg perioda utakmice, veliku glupost napravio je Alex Song koji je bez ikakvog pravog povoda laktom udario Mandžukića i zaradio isključenje. Prvo poluvrijeme, donijelo je i više nego zasluženo vodstvo, a u drugom je pobjeda potvrđena s nova tri pogotka.

Igrala se 48. minuti, a nakon sjajnog solo prodora Perišić je došao do kaznenog prostora i sjajnim udarcem iskosa matirao protvničkog vratara. Nakon nešto više od sat vremena igre, novi pogodak Vatrenih. Ubacio je Pranjić iz kornera, a Mandžukić glavom skrenuo u mrežu.

Konačan rezultat postavio je svojim drugim pogotkom Mandžukić. Eduardo je gađao kut, obranio je protivnički golman, a na odbijanac natrčao drugi hrvatski napadač i lakoćom loptu skrenuo u praznu mrežu. Do kraja je rezultat mogao biti i veći, no nije se promijenio.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!