Košarka

HKS: Cedevita Junior ne može igrati Premijer ligu, bio bi to neprihvatljiv presedan

Branimir Korać • utorak, 18.06.2019.
HKS: Cedevita Junior ne može igrati Premijer ligu, bio bi to neprihvatljiv presedan
Foto: FaH

Hrvatski košarkaški savez donio je odluku o (ne)prihvaćanju zahtjeva za nastup Cedevite Junior u HT Prremijer ligi. Odluka je jedina logična - Cedevita Junior ne može krenuti u najvišem rangu...

Dvojbe nije bilo i nije je smjelo biti. Cedevita Junior je htjela igrati od prvog dana u HT Premijer ligi, ali riječ je o novoosnovanom klubu i HKS nije smio ni mogao prihvatiti taj zahtjev.

"Nastavno na priopćenje HKS-a od 7. lipnja 2019., Hrvatski košarkaški savez je zaprimio prijavu za natjecanje u HT Premijer ligi za sezonu 2019/20 od strane novoosnovanog pravnog subjekta KK Cedevita Junior.

S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podastrijeti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni sljednik KK Cedevite, Hrvatski košarkaški savez ne može prihvatiti navedenu prijavu za natjecanje.

U protivnom bi nastao neprihvatljiv pravni presedan koji bi dugoročno otvorio brojna statusno pravna i regulatorna pitanja koja ne bi bila prihvatljiva niti u skladu s važećim pozitivno pravnim propisima i normama. KK Cedevita Junior kao novoosnovani pravni subjekt ne može biti doveden u povoljniji sportsko pravni položaj u odnosu na ostale članice Hrvatskog košarkaškog saveza", stoji u priopćenju Saveza.

Hrvatski košarkaški savez vodeći se pravnim dijelom puvukao je jedini mogući potez i odbio je prijavu Cedevite za nastup u HT Premijer ligi, to bi u budućnosti s pravne strane značilo da bi svatko tako mogao birati ligu u kojoj će krenuti nakon osnutka kluba.

HT Premijer liga, regularni dio

1Cibona 81+127
2Split 72+55
3Zadar 71+75
4Šibenka 62+27
5Cedevita Junior 53+65
6Furnir 44-26
7Alkar 36-30
8DepoLink Škrljevo 35-22
9Dinamo Zagreb 35-52
10Bosco 27-73
11Gorica 17-63
12Zabok 17-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!