Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti intenzivno se pripremaju za Univerzijadu u Napulju

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 19.06.2019.
Hrvatski vaterpolisti intenzivno se pripremaju za Univerzijadu u Napulju
Foto: Pixsell

U Zagrebu se na pripremama nalazi hrvatska sveučilišna vaterpolska reprezentacija, momčad koja se priprema za nastup na skorašnjoj Univerzijadi u Napulju (2. do 14. srpnja)...

Trener Robert Sappe i pomoćnik Hrvoje Kundid okupili su respektabilan sastav u kojem će biti teško odrediti najbolje za natjecanje na jugu Italije, ali i sastav koji bi trebao kandidirati za medalju.

Trenutačno se u Zagrebu na priprema nalaze:

Vratari: Luka Podrug (Mornar BS) i Antonio Vukojević (Jug CO)

Centri: Luka Paparić (Primorje EB), Branimir Herceg (Mladost) i Jakov Škiljić (Medveščak)

Braniči: Matias Biljaka (Mladost), Nikola Štrkalj (Šibenik) i Marko Valečić (University Berkeley).

Napadači: Ivan Živković (Mornar BS), Duje Pejković (Jadran), Zvonimir Butić (Jadran), Marin Delić (Jadran), Luka Brčić (Medveščak), Franko Lazić (Mladost), Dario Rakovac (Primorje EB) i Antonio Buha (Vouliagmeni Atena).

"Ovo je nakon Univerzijade 2009. u Beogradu i ondje osvojenog srebra, prvi nastup Hrvatske na ovakvom natjecanju. U suradnji s dopredsjednikom HVS-a Pericom Bukićem, koordinatorom mlađih reprezentacija Nevenom Kovačevićem, izbornikom Tuckom, te uz savjete bivših i sadašnjih trenera ovih igrača, složena je odlična reprezentacija. Jaki smo na svim pozicijama i slatke brige su nam koga izostaviti. Veći su nam problem nova pravila i nemogućnost odigravanja probnih utakmica kako bi testirali prilagodbu. Međutim, u Napulju nam je jasno cilj osvajanje medalje", istaknuo je trener hrvatske reprezentacije Robert Sappe.

Ova će momčad završne pripreme, nakon Zagreba, odraditi u Splitu odakle i kreće za Napulj 30. lipnja.

SKUPINE UNIVERZIJADE U NAPULJU

Skupina A: SAD, Rusija, Francuska, Južna Koreja i Velika Britanija

Skupina B: Hrvatska, Italija, Mađarska, Australija i Japan

Hrvatska će prvu utakmicu odigrati 2. srpnja protiv Australije (17.30), zatim slijedi 4. srpnja i utakmica protiv Mađarske (19.30), pa 6. srpnja Japan (17.30), da bi natjecanje u skupini Barakude-studenti okončali 8. srpnja protiv domaćina Italije (19.30).

HVS

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!