Rukomet

Gračan: "Ništa nije izgubljeno, treba dići glave i pokazati karakter"

Mihaela Bradovski, hns.family • četvrtak, 20.06.2019.
Gračan: "Ništa nije izgubljeno, treba dići glave i pokazati karakter"
Foto: Pixsell

Nenad Gračan, izbornik mlade hrvatske reprezentacije, nakon poraza od Rumunjske okrenuo se susretu s Francuskom, a na službenom druženju s predstavnicima medija kratko se dotaknuo i ozljede Filipa Benkovića...

I dan nakon neugodnog 1:4 poraza na otvaranju Europskog prvenstva, izbornik Hrvatske Nenad Gračan nije izbjegao pitanje o Rumunjima. I u "prespavanom" osvrtu na dvoboj prvog kola nije mogao preskočiti činjenicu da je njegova selekcija napravila previše pogrešaka, a neke od njih pokazale su se kobnima.

Gračan o Brekalu i Benkoviću

"Situacija je neizvjesna, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati kroz naredne dane. Benković se požalio na staru ozljedu i morat ćemo donijeti odluku prije utakmice s Francuskom."

"Nema se što puno dodati. Dva pogotka smo primili poslije svojih grešaka, a prije trećeg pogotka Rumunjske imali smo kontrolu i nisu nam više stvarali šanse. Iz prevelikog broja tehničkih pogrešaka rodila se nervoza, gubilo se samopouzdanje", riječi su kojima je izbornik U-21 sastava zaključio priču o Rumunjima nakon čega se okrenuo budućim ispitima:

"Ništa nije izgubljeno, treba dići glave i pokazati koliko možemo u preostale dvije utakmice. Treba pokazati karakter".

Idući protivnici njegovih izabranika njihovi su vršnjaci iz Francuske, a Gračan se, osim smanjenju broja pogrešaka na minimum, nada boljem izdanju u prekidima te prije svega u tranziciji.

"Francuska je zaista odlična reprezentacija. I u prijateljskom ogledu s nama pokazali su moć i širinu. Čeka nas uistinu zahtjevna utakmica, u svakom smislu. Još je rano govoriti hoće li biti promjena u sastavu. Međutim, ne bude li povratne trke, tranzicije, ne budemo li dobro izgledali u prekidima i ponovimo li greške, neće biti ni rezultata."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!