Tenis

Zverev rutinski ušao u četvrtfinale Hallea, Federer se mučio protiv Tsonge

Jan Šneler • četvrtak, 20.06.2019.
Zverev rutinski ušao u četvrtfinale Hallea, Federer se mučio protiv Tsonge
Foto: EPA

Danas poslijepodne odigrana su dva susreta osmine finala na ATP turniru u njemačkom Halleu, a među najboljih osam ušli su Alexander Zverev i Roger Federer...

Na ATP turniru u Halleu, Alexander Zverev rutinski je ušao u četvrtfinale svladavši za manje od 80 minuta Stevea Johnsona. S druge strane, Roger Federer dugo se mučio s Jo-Wilfriedom Tsongom te je slavio nakon više od dva sata meča.

Zverev je u prvom setu rutinski držao svoj servis te je bez većih problema uspio doći do dva breaka na kraju seta. Johnson nije imao odgovor na odličnu igru njemačkog tenisača te je Zverev poveo sa 6:3.

U drugom setu igra je bila dosta izjednačena te nismo vidjeli niti jednu priliku za break do posljednjeg, 12. gema. U tom gemu, pri vodstvu 6:5, Zverev je iskoristio pogrešku Johnsona i nakon prve break lopte došao do seta sa 7:5.

U drugom meču između Federera i Tsonge bilo je daleko više uzbuđenja. U prvom setu Tsonga je imao dvije break prilike, Federer čak i set loptu, ali niti jedan tenisač nije uspio doći do prednosti prije tie-breaka. U 13. igru puno bolje ulazi Tsonga koji dolazi do ranog vodstva od 3:0. Ipak, Federer se uspio vratiti i doći do prednosti od 6:4 te nešto kasnije i povesti nakon prvog seta.

Bolju igru na kraju prvog seta švicarski tenisač nastavio je u drugom. Već u prvom gemu Federer dolazi do breaka i vodi s 3:1. Ipak, francuski tenisač radi sjajan preokret i s dva breaka uspijeva slomiti otpor Švicarca te izjednačiti sa 6:4.

Posljednji treći set bio je potpuno neizvjestan, no Tsonga je imao break loptu u šestom gemu. Federer je izdržao i napravio sjajan pritisak na servis Francuza pri rezultatu 5:5. Švicarac je imao 0:40 i u takvoj situaciji Tsonga nije imao puno šansi. Federer je došao do vrijednog breaka i sa 7:5 finiširao meč.

ATP Halle, osmina finala:
Steven Johnson (SAD) - Alexander Zverev (NJE, 2) 3:6 5:7
Roger Federer (ŠVI, 1) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA) 7:6(5) 4:6 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!