Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti izborili prolaz u polufinale Svjetske lige

Mihaela Bradovski • petak, 21.06.2019.
Hrvatski vaterpolisti izborili prolaz u polufinale Svjetske lige

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uspjela je izboriti nastup u polufinalu Svjetske lige, baš kao što se i očekivalo. Slavila je u četvrtfinalu protiv Japana...

Dinamičan i efikasan dvoboj, ali vjerojatno ne i posebno po guštu Ivice Tucka s obzirom na veliki broj primljenih golova što sugerira kako obrane baš i nisu bile najbolje. 13 primljenih golova svakako je previše.

Japan je držao priključak do završnice prvog poluvremena kada Hrvatska golovima Šetke i Miloša ipak se odvaja i odnosi prednost na odmor.

U nastavku susreta zaigrala je malo koncentriranije u obrani i to je bilo dovoljno da stvori značajnu prednost te serijom 5:0 pobjegne na 16:9 poslije čega je bilo jasno kako ovaj susret može završiti na samo jedan način.

Do kraja susreta Hrvatska je tek odrađivala posao i nije dopustila Japanu da joj zaprijeti. U zadnjoj dionici ponovno je pao intenzitet u obrani, Japanci u tom razdoblju postižu pet golova i Hrvatska na kraju bilježi pobjedu 20:13.

Pet golova kod Hrvatske postigao je Loren Fatović dok su po tri dodali Ivan Krapić i Anđelo Šetka. Kod poraženih Yusuke Inaba zabio je pet golova, a Atsushi Arai dva.

U polufinalu Hrvatska će igrati najvjerojatnije protiv Španjolske.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!