Vodeni sportovi

Tucak: "Izanalizirali smo sve što nas eventualno može dovesti u neke probleme i izreagirali odlično"

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 22.06.2019.
Tucak: "Izanalizirali smo sve što nas eventualno može dovesti u neke probleme i izreagirali odlično"
Foto: EPA

Hrvatska i Srbija osigurali su ulazak u finale Svjetske lige. Hrvatska je u polufinalu bila bolja od Španjolske s 10:8, a Srbija je nadigrala Španjolsku...

FINA Super finale Svjetske lige dočekalo je i svoje finaliste. Reprezentacije su to Srbije i Hrvatske. Barakude su u posljednjoj utakmici dana zabilježile pobjedu nad odličnom reprezentacijom Španjolske rezultatom 10:8 (5:1, 3:2, 2:4, 0:1) te se izborila za mjesto drugog finalista na turniru. Sutra u 16:45 očekuje nas sraz i veliki vaterpolski duel ovih dviju momčadi.

"Otvorili smo utakmicu na fantastičan način, mentalno i psihički pripremljeni, držali se svega onoga što smo dogovorili, izanalizirali sve što nas eventualno može dovesti u neke probleme i izreagirali odlično. U jednom trenutku smo ušli u malo zasićenje uvjetovano umorom, no morate razumjeti da ovo nije normalan ritam. Sada je bitno, odmoriti se i regenerirati se, znamo što je Srbija. Ali kao što rekoh, gdje ćeš veće stvari i zadovoljstva nego igrati tu na Tašmajdanu za takav ulog, za Tokio, protiv takve reprezentacije. To je ono za što se trenira, živi, sanja. Ja ću tako dočekati utakmicu i siguran sam da ću to prenijeti i na svoje momke i da ćemo svi zajedno sutra dati srca da budemo bolji. Ukoliko ne uspijemo, Bože moj, to je sport, ali ja vjerujem da imamo svoje itekako dobre izglede za pobjedu", najavio je izbornik Tucak.

Srbija je nešto ranije danas svojom pobjedom nad Australijom rezultatom 16:11 prva osigurala finale.

"Igrali smo sa Srbijom već u skupini, tada su oni bili malo sretniji i spretniji i pobjedili, no ponovno imamo šansu ispraviti to, očekuje nas odlična utakmica. Nadam se pobjedi", rekao je Lovre Miloš.

Marko Bijač proglašen je najboljim igračem utakmice što je definitivno zaslužio s čak 16 ostvarenih obrana, dok su najviše golova zabilježili Vrlić i Garcia s dva ostvarena pogotka, a Benić, Fatović, Lončar, Joković, Buljubašić i Šetka po pogodak.

"Zasluženo ulazimo u finale, idemo po ono po što smo došli. Sutra ćemo pokušati osigurati našu vizu za Tokio. Iako je Srbija blagi favorit s obzirom da igraju pred domaćom publikom mi se ne namjeravamo predavati. Nadam se da će sutra biti pune tribine i da ćemo odigrati odličnu utakmicu, a onda što bude. Naravno, vjerujem u našu pobjedu. Srbija nije lagan protivnik, dobri su na svakoj poziciji i bit će velika borba sutra", zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!