Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice ostale bez zlata, Češka slavila u četiri seta

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 23.06.2019.
Hrvatske odbojkašice ostale bez zlata, Češka slavila u četiri seta

Odbojkašice Češke u finalu Europske zlatne lige bile su bolje od Hrvatske s 3:1 u setovima, u jednom jako izjednačenom i napetom dvoboju...

Češke reprezentativke pobijedile su Hrvatsku u finalu Europske zlatne lige igranom u Varaždinu. Napet i izjednačen susret završio je pobjedom Čehinja 3:1 (18:25, 25:15, 25:22, 25:22) koje su nakon 118 minuta igre osvojile zlato. Treće mjesto pripalo je Bjelorusiji koja je s 3:0 (26:24, 25:17, 25:18) pobijedila Španjolsku.

"U ovom trenutku sigurno smo razočarani, došli smo u finale i borili se za zlato. Međutim, mislim da je ovo mlada ekipa i da moramo biti zadovoljni drugim mjestom. Prošle godine smo u Europskoj ligi izgubile pola utakmica, a ove godine samo dva poraza. Nažalost, jedan od ta dva u finalu. Uz puno truda i rada tu ima potencijala i čeka nas lijepa budućnost", izjavila je nakon utakmice kapetanica Samanta Fabris.

Za hrvatske reprezentativke nema puno odmora. Plasmanom u finale, Hrvatska je izborila nastup na FIVB World Challenger koji će se od 26. do 30. lipnja igrati u Peruu.

"Ponovno se susrećemo protiv Češke, sada se možemo dobro pripremiti Protiv Perua smo igrali prije dvije godine. I danas smo imale dosta oscilacija u igri, pokušat ćemo raditi na tome", dodala je Fabris.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i osvojila prvi set ali Čehinje su u drugi set ušle odlučnije i preokrenule tijek utakmice. Osvojeno srebro najbolji je rezultat Hrvatske u Europskoj ligi u 11 godina koliko se igra ovo prestižno natjecanje. Najučinkovitija u redovima Hrvatske bila je kapetanica Samanta Fabris s 16 poena.

"Utakmicu smo počele odlično, prvi set smo ih nadigrale u svim elementima, takav je bio i rezultat. No, u drugom setu dogodio se veliki pad koncentracije, ne znam kako to objasniti. Cijelu utakmicu bila je velika borba. Drago mi je da se nismo predavale i da nismo skroz pale, vraćale smo se svaki put kada je bilo teško. To je velika stvar, ali svakako bi nam bilo draže da kući osvojimo zlato, no Čehinje su dale jako dobar otpor. Nadamo se pobjedi već u Peruu i da ćemo time umanjiti ovaj bolan poraz", izjavila je nakon utakmice Klara Klarić.

Za Hrvatsku su igrale: Nika Stanović, Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!