Tenis

Nadal o nositeljstvu: "Nije u redu što se to radi samo na Wimbledonu"

Petar Jenjić • utorak, 25.06.2019.
Nadal o nositeljstvu: "Nije u redu što se to radi samo na Wimbledonu"
Foto: EPA

Španjolac Rafael Nadal kazao je kako nije u redu da se nositelji na Wimbledonu određuju na drugačiji način, nego je to na ostalim Grand Slamovima...

Nositelji na Wimbledonu određuju se drugačije nego na ostalim Grand Slamovima, a zbog toga negoduje Rafael Nadal koji će, kao drugi igrač svijeta, biti treći nositelj.

"To je normalna stvar, Wimbledon je jedini turnir u godini gdje s nositeljima rade što žele. Kako god da bude, nije važno jesam li drugi ili treći nositelj, morat ću biti najbolji i borit ću se za svaku pobjedu. Jedino što mi se čini da nije u redu jest što se to radi samo na Wimbledonu. Oni ne poštivaju status koji su igrači stekli tijekom sezone."

"Pretpostavljam kako su Federer i Đoković favoriti, a onda mladi igrači koji igraju dobro, vidjet ćemo koliko su spremni natjecati se. Ovo je poseban turnir, drugačiji od ostalih i postoje veći izgledi za iznenađenja", dodao je Nadal.

Podsjetimo, nositelji na Wimbledonu određuju se na temelju svih poena osvojenih na travi u posljednjih godinu dana i 75% poena osvojenih godinu prije toga, također na travnatoj podlozi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!