Nogomet

Nizozemska slavi Lieke Martens, Japan pao iz penala u 90. minuti

Jan Šneler • utorak, 25.06.2019.
Nizozemska slavi Lieke Martens, Japan pao iz penala u 90. minuti
Foto: EPA

Uzbudljivo je večeras bilo u Rennesu gdje je Nizozemska tek u sudačkoj nadoknadi slomila čvrsti otpor Japana i ušla u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva za žene...

Poznat je i posljednji četvrtfinalist na Svjetskom prvenstvu u nogometu za žene koje se održava u Francuskoj. Bit će to reprezentacija Nizozemske koja je u večerašnjem susretu osmine finala slavila protiv Japana.

Prvo poluvrijeme definitivno je pripalo Nizozemkama koje su bile aktivnije i opasnije po gol protivnica. Već u 17. minuti Lieke Martens prekrasnom je petom nakon kornera dovela svoju momčad u vodstvo. Bio je ovo jedan od najljepših golova na dosadašnjem prvenstvu i jedan od najboljih ove sezone.

Japanke nisu bile pretjerano opasne po gol suparnica, no odlično su kaznile veliku grešku obrane u 43. minuti. Nizozemke su zaspale, Mana Iwabuchi lijepo je uposlila Yui Hasegawu koja je neometano utrčala u šesnaesterac i izjednačila.

Pogodak malo prije poluvremena dao je snagu Japankama koje su puno bolje izgledale u nastavku i zaslužile još jedan pogodak. Nizozemke su još uvijek bile nadmoćnije u posjedu, ali sve je nekako mirisalo na produžetke. Ipak, u sudačkoj nadoknadi, kapetanica japanske reprezentacije Saki Kumagai nespretno igra rukom u šesnaestercu, a Martens pogađa mirno iz kaznenog udarca i donosi Nizozemskoj prolaz u četvrtfinale u kojem ih očekuje Italija.

Netherlands - Japan Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis26.06.2019. u 13:18
    ajmo redom: 1. pogodak japana nije bila greška nizozemske obrane nego vrhunski izrađena timska akcija japana. 2. u drugom poluvremenu nizozemske nije bilo nigdje, dakle ni u posjedu. japan je imao prečku i još dvije stopostotne šanse. 3. penal je bio poklon, jer je nizozemka iz jednog metra... [više na forumu]
    cameosis