Nogomet

Stipica o protivniku Osijeka: "CSKA ima dobre igrače, posebno individualno jaka krila i napadače"

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.06.2019.
Stipica o protivniku Osijeka: "CSKA ima dobre igrače, posebno individualno jaka krila i napadače"
Foto: Pixsell

Osijek u drugom pretkolu Europske lige za protivnika će imati CSKA iz Sofije ili OFK Titograd. Bugari su tu favoriti, a za njih je do ove sezone nastupao bivši vratar Hajduka Dante Stipica...

Nezadovoljan statusom u CSKA, Dante Stipica preselio je u poljski Pogon te je vrlo zadovoljan u novom klubu.

"Prezadovoljan sam u Poljskoj, klub je odlično organiziran, momčad je odlična i imam samo riječi pohvale. U Pogonu su me tražili kao prvog vratara i zahvalan sam na tome treneru Kosti Runjaiću. Na meni je da to opravdam i dokažem se. Tu je pomogao i Zvonimir Kožulj kojeg su također pitali za mišljenje, a on mi kao prijatelj pomaže i oko prilagodbe", ističe Stipica za Sportske novosti.

Stipica nije bio zadovoljan u Sofiji, ali ostao je u dobrim odnosima s ljudima iz kluba.

"Na CSKA se ne bih previše vraćao, nije ispalo onako kako smo dogovorili. Na kraju smo se ljudski razišli te hvala gazdi CSKA i ljudima u klubu, ostali smo u odličnim odnosima."

Bugari su vrlo kvalitetni i Stipica ističe kako Osijeku neće biti nimalo jednostavno.

"CSKA ima dobre igrače, posebno individualno jaka krila i napadače. Imaju stranaca, ali za razliku od ostalih želja im je imati što više domaćih igrača. Napadač Ali Sowe je moćan, na krilima su Brazilac Henrique i povremeni ganski reprezentativac Gyasi koji je posebno atraktivan. Od domaćih igrača tu je reprezentativac Bodurov i oni su posebno čvrsti. Jako su nezgodni kada igraju organizirano. Prošle sezone ispali smo u trećem pretkolu od Kopenhagena gdje je u Danskoj bilo dosta nesreće i čudnih sudačkih odluka. No sada se CSKA već pojačava, tu je novi sportski direktor Talijan Giaretta i ako im se poklopi, mogu biti jako opasni."

"Teško je prognozirati, Osijek je imao odličnih utakmica, ali je znao i podbaciti, bit će to sigurno jako kvalitetni dvoboji. U klubu više nije Ljuboslav Penev i momčad vode njegovi pomoćnici kojima je mentor Ljupko Petrović."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!