Tenis

Galović spašavao meč lopte i stigao na korak do glavnog ždrijeba Wimbledona

Jan Šneler • srijeda, 26.06.2019.
Galović spašavao meč lopte i stigao na korak do glavnog ždrijeba Wimbledona
Foto: Pixsell

Nakon uzbudljivog susreta drugog kola kvalifikacija, Viktor Galović plasirao se u posljednju fazu i samo ga jedna pobjeda dijeli od glavnog ždrijeba Wimbledona...

Veliki pothvat napravio je Viktor Galović. Plasmanom u treće i posljednje kolo kvalifikacija ostvario je najbolji rezultat u karijeri na Grand Slamu, a do ostvarenja sna i nastupa na Wimbledonu dijeli ga još samo jedan meč. Galović je imao puno posla s Jamesom Duckworthom, ali je uspio zadržati koncentraciju i za 82 minute slaviti.

Vrlo izjednačen meč počeo je prilično izjednačenim setom. Oba tenisača vrlo su dobro držala svoje servise tako da do osmog gema nismo vidjeli niti jednu break loptu. Nažalost, prvi je pokleknuo Galović te je australski tenisač došao do prednosti od 5:3 i sigurnim servisom u sljedećem gemu poveo nakon prvog seta.

U nastavku slična priča, ali ovoga puta sreća se osmjehnula Galoviću. Cijeli set prošao je vrlo mirno, tenisači su bili vrlo koncentrirani na svojim servisima, ali hrvatski tenisač u četvrtom gemu nakon jedne break lopte dolazi do breaka. S 3:6 hrvatski tenisač izjednačio je u setovima.

Priliku koju je dobio, Galović je nastavio koristiti u odlučujućem setu. U sedmom gemu dolazi do 15:40 i koristi prvu break loptu. Imao je Galović vodstvo od 4:5 i servis za meč, ali Duckworth se nevjerojatno čupa i dolazi do 0:40 i čak tri prilike da se potpuno vrati u meč. Dvije prilike Galović je spasio, ali treću nije mogao i Australac je u ključnom trenutku došao do izjednačenja.

Da meč slučajno ne bi bio dosadan potrudili su se tenisači već u sljedećem gemu. Ovoga puta Galović ima 0:40 i tri break lopte za ponovnu prednost. Jednako kao u prethodnom gemu, ovoga puta Duckworth uspijeva obraniti prve dvije, ali treću hrvatski tenisač koristi i dolazi do prednosti od 6:5. Ponovno je sve u svojim rukama imao Galović, ali još jednom je uspio ispustiti servis za slavlje i set je otišao u daljnju neizvjesnost.

Zaredalo se nekoliko gemova sigurnih servisa da bi pri rezultatu 9:8, Duckworth imao čak dvije break, odnosno meč lopte. Galović se našao u vrlo nezgodnoj poziciji, ali se uspio izvući i u sljedećem gemu ponovno doći do breaka prednosti. Po treći put hrvatski tenisač imao je servis za meč i ovoga puta konačno je uspio te je s 9:11 slavio i prošao u treće kolo kvalifikacija. Na putu do Wimbledona stoji mu američki tenisač Marcos Giron, 158. igrač na svijetu.

Wimbledon, kvalifikacije (m), 2. kolo:
James Duckworth (AUS) - Viktor Galović (HRV) 6:3, 3:6. 9:11

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!