Tenis

Tereza Mrdeža ostala bez prave šanse protiv Ruskinje

Jan Šneler • srijeda, 26.06.2019.
Tereza Mrdeža ostala bez prave šanse protiv Ruskinje

U drugom kolu kvalifikacija Wimbledona, hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža glatko je poražena od Ruskinje Anne Kalinskaje...

Nakon što je prošla prvo kolo kvalifikacija, hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža zapela je na drugoj prepreci. Ruska tenisačica Anna Kalinskaja i 30. nositeljica kvalifikacija bila je prevelik zalogaj te je nakon svega 68 minuta prošla u treće i posljednje kolo kvalifikacija za glavni ždrijeb Wimbledona.

U skladu s očekivanjima, Kalinskaja je vrlo brzo u prvom setu došla do velike prednosti. Ruska tenisačica kvalitetnija je od hrvatske i to se osjetilo od početka. S dva uzastopna breaka došla je do prednosti od 4:1 i servisa. Mrdeža se uspijeva nakratko vratiti, oduzeti servis Ruskinji koja se ipak momentalno vraća i novim breakom ponovno dolazi do velike prednosti.

Konačno, sa 6:2 Kalinskaja osvaja prvi set. U nastavku Ruskinja odmah dolazi do breaka u prvom gemu, a u trećem ima 0:40 i tri break lopte za potpunu dominaciju. Važno je napomenuti kako je Kalinskaja u drugom setu osvojila 11 poena u nizu. Hrvatska tenisačica ipak se ne predaje, uspijeva obraniti te break lopte i još jednu poslije pa nakon dugog gema doći do potvrde servisa.

Ipak, Ruskinja nije trebala dugo čekati na novu priliku jer je već u petom gemu ponovno došla do breaka i povela s 1:4. Bez problema je Kalinskaja privela meč kraju i s 2:6 osvojila i drugi set.

Wimbledon, kvalifikacije (ž), 2. kolo:
Tereza Mrdeža (HRV) - Anna Kalinskaja (RUS, 30) 2:6 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!