Ostali sportovi

Hrvatska s 20 natjecatelja u Finskoj na Europskim igrama mladih sportaša s invaliditetom

Sportnet • četvrtak, 27.06.2019.
Hrvatska s 20 natjecatelja u Finskoj na Europskim igrama mladih sportaša s invaliditetom
Foto: FaH

U organizaciji Europskog paraolimpijskog odbora od 25. do 30. lipnja u finskom paraolimpijskom trening centru Pajulahti održavaju se 4. Europske igre mladih sportaša s invaliditetom...

Ovogodišnje Igre najveće su do sada i okupile su više od 400 sportaša i više od 200 članova timova iz 23 nacije.

Hrvatska delegacija predstavit će se s 20 natjecatelja u boćanju, plivanju, stolnom tenisu, atletici i judu.

"Stalni razvoj Igara nas u Europskom paraolimpijskom odboru i mene kao predsjednika čini vrlo ponosnima jer dokazuje ispravnost i značaj naše vizije razvoja sporta za mlade s invaliditetom", istaknuo je Ratko Kovačić, predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora te predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

"Posebno sam sretan što će na ovim Igrama nastupiti više od 400 sportaša što znači da će ove igre u Finskoj biti najveće do sada", zaključio je Kovačić.

Katarina Strunjak nastupit će u boćanju, a o svom nastupu ima vrlo pozitivna predviđanja.

"Ovo mi nije prvi nastup na Europskim igrama mladih s invaliditetom. Prvi put nastupila sam 2017. godine na Igrama održanim u Genovi, gdje sam osvojila broncu u pojedinačnom dijelu natjecanja. S obzirom na to da je konkurencija u mojoj kategoriji (BC4) vrlo jaka, odlazak na Europske igre mladih sportaša s invaliditetom velika je prilika za stjecanje novih iskustava. Međunarodna natjecanja posebna su u odnosu na domaća prvenstva i turnire, baš po tome što nikad ne znamo kakav nas protivnik čeka, kako igra i kakva mu je taktika, zbog čega moramo biti spremni i utrenirani za različite stilove igre", izjavila je Katarina Strunjak.

"Europske igre mladih su velika prilika kako bismo se upravo mi mladi sportaši s invaliditetom dokazali, doveli svoju igru na višu razinu te nadajmo se, donijeli poneko odličje Hrvatskoj. Uz to, putovanje, razmjena iskustava s reprezentativnim kolegama, kao i velik broj sudionika prilika su za stjecanje novih prijateljstava i druženje, koje je neizostavan dio odlaska na ovakvo natjecanje."

Igre u Finskoj bit će spektakl Paraolimpijskog sporta na kojima će nastupiti najbolji europski mladi sportaši s invaliditetom starosti od 13 do 23 godine. Oni će se natjecati u atletici, boćanju, goalbalu, judu, plivanju, stolnom tenisu, košarci u invalidskim kolicima i showdownu kao demonstracijskom sportu.

hpo.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!