Rukomet

Alilović: "Prije je bio problem kada bi osvojili broncu, a sada završimo šesti i to je super"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.06.2019.
Alilović: "Prije je bio problem kada bi osvojili broncu, a sada završimo šesti i to je super"
Foto: Pixsell

Mirko Alilović oprostio se od reprezentacije, ali i dalje prati što se događa i vezan je uz reprezentaciju. S klupske strane zadovoljan je u Szegedu gdje ostaje i sljedeće sezone...

Poraz od Vardara i ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka bio je težak udarac za Szeged i okrenuo mu je sezonu, tvrdi Mirko Alilović u razgovoru za Sportske novosti.

"Do završnice travnja imali smo sezonu za pamćenje, jednu od najboljih u povijesti kluba, u prvenstvu smo bili stopostotni, bili smo u četvrtfinalu Lige prvaka i sve je bilo super do zadnjih devet minuta utakmice u Skoplju. Tu su nam s 22:21 otišli na 29:21 i na kraju smo neobjašnjivo ispali. Tu smo pukli psihički i fizički iako smo čak i u revanšu imali šansu. Poslije toga nam se dogodio i ružan poraz protiv Veszprema od 11-12 golova razlike i u mjesec dana smo upropastili savršenu sezonu."

I sljedeće sezone branit će u Szegedu, tamo uživa i ne planira napustiti klub.

"U Mađarskoj uživam. Nakon tog teškog poraza protiv Veszprema, kada ga više nismo mogli dostići, svejedno je u prvoj sljedećoj utakmici bila puna dvorana i na kraju smo dobili pljesak za sezonu. Osobno sam zadovoljan, branio sam dosta i Šego i ja držali smo ekipu dok nismo zakazali u Skoplju. Stvarno nemam nikakvog razloga mijenjati klub."

Kao kljuć za osvajanje Lige prvaka, Alilović smatra kako je dovoljno na završnom turniru imati nekolicinu raspoloženih igrača.

"Nitko mi ne može reći da je Vardar tako tempirao formu je se ne nadoknađuje samo tako sedam razlike za 15 minuta protiv Barcelone i onda onako izdominira Veszprem u finalu. Sjetimo se i Montpelliera od sezone ranije kada je imao strašan ždrijeb i sve srušio. I dalje tvrdim da je za taj Final Four potrebno imati trojicu vrhunski raspoloženih igrača i da je to recept za osvajanje Lige prvaka. Najteže je doći na Final Four, svima je četvrtfinale kao finale, autsajderi su opušteniji i to im pomaže."

Reprezentacija je posebna priča. Alilović se oprostio od nje, ali i dalje prati što se događa. Nije zadovoljan činjenicom da se počelo zadovoljavati "šestim mjestima".

"Šego je fantastično branio na Svjetskom prvenstvu, ali smo na žalost završili na šestom mjestu. Prije je bio problem kada bi osvojili broncu, sada smo nakon skupine spremni za naslov svjetskog prvaka, idemo po medalju, a kada završimo šesti onda je i to super. Nema mi tu logike."

"Imamo vrhunske igrače koji igraju u najboljim klubovima i osvajaju titule i važno je da prije prvenstva imamo jasan cilj. Ne treba se vaditi na smjenu generacija jer ona traje još od 2007. godine kada sam ja debitirao, uvijek dolazi netko novi. Svi to rade, radili su i Francuzi pa uzeli medalju, nadam se da ćemo i mi uskoro. Nakon Eura u Zagrebu rekao sam da moramo naučiti cijeniti ono što osvojimo, ne može biti loše ako imaš i broncu. Mi od Poljske nemamo odličje, ali Njemačka bi se primjerice i dalje mijenjala s nama."

FOTO: Miranda Cikotić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!