Nogomet

Brazil u četvrtfinalu protiv Paragvaja: "Moramo nastaviti kao protiv Perua"

Branimir Korać • četvrtak, 27.06.2019.
Brazil u četvrtfinalu protiv Paragvaja: "Moramo nastaviti kao protiv Perua"
Foto: EPA

Prvi četvrtfinalni dvoboj Copa Americe na rasporedu je večeras, a sastaju se Brazil i Paragvaj. Brazilci u njega ulaze kao favoriti, ali Paragvaj vreba na svoju priliku...

Domaćin Copa Americe Brazil jednostavno mora do pobjede protiv Paragvaja. Brazil u taj susret ulazi kao veliki favorit i očekuje se njegova pobjeda, posebno nakon što je u prošlom kolu pregazio Peruance s 5:0, a Paragvaj je kroz iglene uši prošao u nokaut fazu.

"Bila je to jedna od naših najboljih utakmica, takvu igru trebamo nastaviti. Ovdje smo da bi došli do pobjede. Želimo pružiti sve od sebe i ostvariti što je bolji rezultat moguće", istaknuo je Tite.

Brazil je odigrao stvarno odličnu utakmicu protiv Perua, dominirao je u potpunosti i visoko slavio i ako tako nastavi i u ovom susretu, čvrsti Paragvaj imat će velikih problema.

Paragvaj je prošao dalje uz samo dva osvojena boda kao trećeplasirani u skupini i to zahvaljujući remiju Japana i Ekvadora u zadnjem kolu čime je Japan ispao na gol razliku.

"Nadam se da ćemo dobro krenuti u tu potpuno novu fazu Copa Americe. Nadam se da ćemo biti nagrađeni za dvije odlične utakmice, dva i pol susreta koja smo odradili na najvišoj razini. Znamo što nas čeka, ali vjerujemo da srčanošću možemo do uspjeha", poručio je izbornik Paragvaja Eduardo Berrizzo.

Brazil je dosad odigrao 38 utakmica protiv Paragvaja kao domaćin i samo dva puta je izgubio. Prvi put 1949. godine na Copa Americi 2:1, a drugi put 2002. godine u prijateljskoj utakmici s 1:0. Inače, u zadnjih 20 utakmica na Copa Americi, Paragvaj je upisao samo jednu pobjedu i to 2015. godine protiv Jamajke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!