Ostali sportovi

Hrvatski stolnotenisači uspješniji od Belgije, slijedi Švedska u četvrtfinalu

Petar Jenjić • četvrtak, 27.06.2019.
Hrvatski stolnotenisači uspješniji od Belgije, slijedi Švedska u četvrtfinalu
Foto: EPA

Tomislav Pucar, Andrej Gaćina i Frane Kojić uspješno su odradili prvu rundu momčadskog turnira na Europskim igrama u Minsku. S 3:1 bili su bolji od Belgije...

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija svladala je Belgiju s 3:1 u prvom susretu momčadskog turnira na Europskim igrama u Minsku, a sada ih očekuje Švedska. Četvrtfinale je na rasporedu danas od 19 sati.

U prvom meču u parovima su igrali Frane Kojić i Andrej Gaćina protiv Robina Devosa i Florenta Lambieta te stigli do pobjede s 3:1 u setovima.

Prvi je set otišao na stranu Belgije koja je slavila s 11:7, međutim, u sljedeća dva dominirao je hrvatski par koji je slavio s 11:5 i 11:6. Posljednji je bio nešto napetiji, no Kojić i Gaćina ipak su slavili s 11:9.

Jedini poraz upisao je Tomislav Pucar kojeg je u drugom meču porazio Cedric Nuytnick. Dobro je igrao hrvatski stolnotenisač i brončani u pojedinačnoj konkurenciji. Vodio je s 1:0 i 2:1 u setovima, ali uslijedio je preokret Belgijca koji svojoj reprezentaciji donosi bod.

U trećem meču Andrej Gaćina lako se obračunao s Florentom Lambietom s 3:0 u setovima. Meč je završio za nešto manje od 20 minuta, a hrvatski igrač u sva je tri seta slavio s 11:8.

Za poraz u prvom meču iskupio se Tomislav Pucar, pobjedom protiv Robina Devosa s 3:1 u setovima, međutim, nije bilo nimalo lako. Hrvatski predstavnik prvi je set dobio s 12:10, a drugi s 11:9. U trećem je bolji bio njegov protivnik s 11:5, no Pucar dobiva četvrti set, a time i donosi pobjedu Hrvatskoj.

Momčadski turnir:
Hrvatska - Belgija 3-1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!