Tenis

Kutak za kladioničare: Argentina preko Venezuele traži finale, a Querrey ostati na savršenom učinku

Petar Jenjić • petak, 28.06.2019.
Kutak za kladioničare: Argentina preko Venezuele traži finale, a Querrey ostati na savršenom učinku
Foto: EPA

Pred nama je četvrtfinale Copa Americe u kojoj će snage odmjeriti Venezuela i Argentina. U polufinalu Eastbournea, Sam Querrey nastojat će ostati na savršenom učinku bez izgubljenog seta, dok će se za finale Antalyje boriti Pablo Carreno-Busta i Lorenzo Sonego...

Venezuela - Argentina

Iako je izgubila samo jednu od posljednjih šest utakmica, Venezuela je prolazak u sljedeću fazu osigurala tek u posljednjem susretu skupine pobjedom protiv Bolivije 3:1. Spomenuta reprezentacija u konačnici je zauzela posljednje mjesto u skupini. Međutim, kada dodamo da je odigrala bez golova protiv Brazila i Perua, znači kako itekako ima kvalitete. Bit će joj ovo četvrto četvrtfinale, a samo su jednom do sada uspjeli proći ovu fazu.

Prije tri godine, izbacila ih je upravo Argentina, koja je prolazak skupine izborila tek pobjedom protiv Katara u posljednjem kolu. Ove godine odigrali su jednu prijateljsku utakmicu u kojoj je Venezuela uspjela doći do pobjede od 3:1. Gaučosi znaju kako igrati u ovoj fazi natjecanja s obzirom na to da su u polufinale prošli na četiri od posljednjih pet natjecanja, a vjerujemo da će tako biti i danas.

Prognoza: pobjeda Argentine

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Venezuele @7.60, neriješeno @4.10, pobjeda Argentine @1.60

Sam Querrey - Thomas Fabbiano

Nije tajna kako Samu Querreyju odgovara travnata podloga, a to dokazuje i u Eastbourneu. Do polufinala turnira stigao je bez izgubljenog seta, pobjedama protiv Mihaila Kukuškina, Dušana Lajovića i Fernanda Verdasca. S druge strane bit će Thomas Fabbiano kojeg je prije dvije godine porazio na Wimbledonu u tri seta. Talijan se do glavnog turnira probio kroz kvalifikacije, ostavio vrlo dobar dojam, no teško će preko Amerikanca u sljedeću fazu.

Prognoza: manje od 22.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.80, više @1.90

Pablo Carreno-Busta - Lorenzo Sonego

Polufinale u Antalyji igrat će Pablo Carreno-Busta i Lorenzo Sonego, dvojac kojem će ovo biti prvi međusobni dvoboj. I jedan i drugi tenisač namučili su se doći među četiri najbolja na turniru. Sonego je u turnir ušao od prvog kola, a Carreno-Busta od osmine finala. Zajedno su odigrali ukupno pet mečeva i u svakom od njih vidjeli smo minimalno 23 gema, pa zato i danas očekujemo sličan rasplet.

Prognoza: više od 23.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.80, više @1.90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!