Nogomet

Kutak za kladioničare: Urugvaj i Peru hvataju polufinale, Kerber i Pliškova naslov u Eastbourneu

Petar Jenjić • subota, 29.06.2019.
Kutak za kladioničare: Urugvaj i Peru hvataju polufinale, Kerber i Pliškova naslov u Eastbourneu
Foto: EPA

U finalu WTA turnira u Eastbourneu snage će odmjeriti Angelique Kerber i Karolina Pliškova. Angola će protiv Mauritanije tražiti prvu pobjedu na Afričkom kupu nacija, dok će se na Copa Americi, za polufinale, boriti Urugvaj i Peru...

Angelique Kerber - Karolina Pliškova

U finalu WTA turnira u Eastbourneu susrest će se Angelique Kerber i Karolina Pliškova po 12. puta u karijeri. Njemačka tenisačica trenutno ima sedam pobjeda, naspram četiri koliko ima Čehinja, a obje su do finalnog meča dogurale bez izgubljenog seta. Pliškova je bila bolja od Gasparjan, Mertens, Aleksandrove i Bertens, dok je Kerber svladala Stosur, Peterson i Halep, dok joj je Ons Jabeur predala bez borbe u polufinalu. Pliškova u meč ulazi kao blagi favorit, no u finalu je nezahvalno određivati tko će doći do pobjede.

Prognoza: više od 22.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.75, više @1.95

Mauritanija - Angola

U prvom kolu turnira Angola je remizirala s Tunisom, a nakon što je spomenuta reprezentacija remizirala s Malijem u drugom, sada protiv Mauritanije ima priliku skočiti na drugo mjesto. Angolci imaju sve u svojim rukama. Danas igraju protiv ekipe koja je na početku turnira pobijeđena s 4:1, dok niti u pripremnim susretima nije briljirala, upisavši tek jednu pobjedu (Madagaskar) i dva poraza (Benin i Gana). Ove su se dvije reprezentacije susrele i u kvalifikacijama za turnir, Mauritanija je minimalno slavila kod kuće, dok je Angola na domaćem terenu bila bolja s 4:1.

Prognoza: pobjeda Angole

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Mauritanije @4.80, remi @3.20, pobjeda Angole @1.80

Urugvaj - Peru

Peru je prolazak dalje izborio kao jedna od trećeplasiranih ekipa. U skupini je odigrao bez golova protiv Venezuele te svladao Boliviju s 3:1, dok ih je Brazil u posljednjem susretu skupine pregazio s 5:0. S druge strane, Urugvajci su osvojili prvo mjesto u svojoj skupini u kojoj su, između ostalog, minimalno svladali branitelja naslova Čile, razbili Ekvador s 4:0 te remizirali s Japanom (2:2). Posljednje međusobne dvoboje igrali su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a obje su reprezentacije bile uspješne na domaćem terenu. Peru je slavio s 2:1, a Urugvaj s 1:0. Ipak, Urugvaj je na ovom turniru u boljoj formi pa očekujemo takav ishod i ovdje.

Prognoza: pobjeda Urugvaja

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Urugvaja @1.70, remi @3.50, pobjeda Perua @5.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!