Nogomet

Sjajne igre u Orenburgu Begiću donijele transfer u Rubin

Branimir Korać • nedjelja, 30.06.2019.
Sjajne igre u Orenburgu Begiću donijele transfer u Rubin
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bivši igrač zaprešićkog Intera, Silvije Begić, napravio je novi iskorak u karijeri transferom u Rubin nakon odlično odrađene sezone u Orenburgu...

Karijera Silvija Begića postupno ide uzlaznim smjerom, baš onako kako i treba. Kada se vide koraci koje je radio, nije bilo preskakanja stepenica i polako je od Treće HNL došao do jedne o većih ruskih momčadi.

Begić je stavio potpis na ugovor s Rubinom iz Kazanja koji ga je platio dva i pol milijuna eura. Njegov dosadašnji klub Orenburg nije ga uspio zadržati, poziv iz Rubina ipak se ne odbija tako lako i Begić je promijenio sredinu.

U seniorski nogomet krenuo je u Posušju iz kojeg je 2012. godine preselio u Kamen iz Ivanbegovine i tamo proveo jednu sezonu. Nakon toga uslijedio je transfer u Rudeš gdje je igrao dvije sezone, zatim je dvije sezone proveo u Interu iz Zaprešića i zadnje dvije u Orenburgu.

Prvu sezonu u Orenburgu odradio je u drugoj ruskoj ligi, a ovu u najvišem rangu. Tamo je bio među tri najbolje ocijenjena braniča u ligi, a gledajući kompletnu sezonu, nalazi se i među deset najbolje ocijenjenih hrvatskih igrača prema statističkim podacima Opte.

Begić je s Rubinom potpisao četverogodišnji ugovor, a tamo se pridružio mladom hrvatskom reprezentativcu Filipu Uremoviću.

Nakon što je prošle sezone podbacio, Rubin će ove sezone pokušati ponovno uhvatiti priključak s momčadima koje se bore za Europu.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!