Automoto

Verstappen satima nakon utrke čekao na potvrdu pobjede na VN Austrije

Jan Šneler • nedjelja, 30.06.2019.
Verstappen satima nakon utrke čekao na potvrdu pobjede na VN Austrije
Foto: EPA

Iako je formalno utrka na Velikoj nagradi Austrije završena, potvrdu o pobjedi Maxa Verstappena čekali smo još satima jer su suci provjeravali incident iz 69. kruga kada je Verstappen prešao Charlesa Leclerca...

Uzbudljiv vikend je za nama na Velikoj nagradi Austrije, a čini se kako mogućim iznenađenjima još nema kraja. Iako je prema službenim rezultatima Max Verstappen pobjednik današnje utrke s dvije sekunde prednosti ispred Charlesa Leclerca, bodove mu još ne možemo upisati.

Leclerc je naime vodio dobar dio utrke, bio u prednosti ispred vozača Red Bulla koji je krajem utrke ozbiljno napao prvo mjesto. Bio je na leđima vozača Ferrarija, a u 69. krugu ga je prestigao i uz kontakt gumama prešao na prvo mjesto. Leclerc se nakon utrke požalio da mu Verstappen nije dozvolio prolaz i da ga je namjerno natjerao da skrene sa staze.

Na društvenim mrežama trajala je borba bivših vozača, novinara i drugih zainteresiranih oko toga je li Verstappen napravio prekršaj ili je to ipak utrkivanje te je teško nešto više napraviti u dijeliću sekunde. Na trećem mjestu završio je Valtteri Bottas, dok je vodeći Lewis Hamilton zauzeo slabo peto mjesto.

U narednom satu trebali smo dobiti potvrdu o pobjedniku utrke, ali vijećanje sudaca trajalo je tri sata te je odlučeno kako neće biti kazni. Mnogi to uspoređuju s incidentom između Hamiltona i Sebastiana Vettela iz Montreala kada je njemački vozač bio kažnjen upravo zbog namjernog blokiranja prolaza Hamiltonu.

Velika nagrada Austrije, utrka:
1. Max Verstappen (Red Bull)
2. Charles Leclerc (Ferrari) +2.724
3. Valtteri Bottas (Mercedes) +18.960
4. Sebastian Vettel (Ferrari) +19.610
5. Lewis Hamilton (Mercedes) +22.805
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!