Rukomet

Kadetska reprezentacija u Zadru: "Znamo mi vrlo dobro koliko je medalja osvojila Hrvatska u ovoj kategoriji"

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.06.2019.
Kadetska reprezentacija u Zadru: "Znamo mi vrlo dobro koliko je medalja osvojila Hrvatska u ovoj kategoriji"

Prometno je i živopisno u Kampu HRS-a u Zadru posljednjih tjedana. Tek što završi turnus i ode jedna hrvatska reprezentacija, stiže druga. Prvi tjedan bio je rezerviran za mlađe kadetkinje, drugi za mlađe kadete, a ovaj pripada kadetima. Većina njih ima europska ili svjetska prvenstva ovoga ljeta, a nema idealnijeg mjesta za početak priprema od morske obale, predivnog grada Zadra i Kampa HRS-a.

Pred kadetima je tako Svjetsko prvenstvo u Sjevernoj Makedoniji od 6. do 18. kolovoza. A do tada tri faze priprema s jednim turnirom u Mađarskoj. Drugim riječima to je gotovo 40 dana priprema, ili jednostavnije rečeno, s obzirom na ove tropske temperature, dugo toplo ljeto. Na leđima pak teret četiri medalje, koje je Hrvatska donijela do sada sa Svjetskih kadetskih prvenstava.

Ali nije ih strah. Dapače, s nevjerojatnom voljom i elanom okupili su se na prvom pravom treningu u zadarskim Mocirama, uz službeno 34 stupnja vani u hladu, a u dvorani vjerojatno još 5 do 6 stupnjeva više i hrabro zakoračili u tu avanturu..

Mateo Maraš, kadetski reprezentativac:
„O da znamo mi vrlo dobro koliko je medalja osvojila Hrvatska u ovoj kategoriji. Mi želimo također na tu listu, odnosno donijeti petu medalju. Napravit ćemo sve što možemo da se to dogodi. Znamo manje–više sve suparnike jako dobro, i mislim da sa svima možemo igrati. Važno je samo da ne bude novih ozljeda.“

Gianfranco Pribetić, kadetski reprezentativac:
“Mislim da smo se svi stigli odmoriti i predahnuti nakon naporne sezone. Znamo što nas čeka ovo ljeto. Koliko je to treninga, putovanja, odricanja. Ali sami smo odabrali rukomet i dobili priliku koju rijetki imaju, da predstavljamo svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu. Pa još u kategoriji koja je bila jako uspješna. Odlična smo klapa i siguran sam da ćemo dati zadnji atom snage da dođemo do vrhunskog rezultata.”

Izbornik Siniša Markota za ovu dionicu priprema pozvao je čak 23 igrača. Zašto? Pitat će se mnogi.

Siniša Markota, izbornik kadetske reprezentacije:
„Želio sam još jednom kroz ove treninge provjeriti stanje igrača. Njihovu tjelesnu spremnost. Motiviranost. Na kraju krajeva i da ih upoznam. Znate, jedno je gledati ih u klupskom sustavu i na utakmicama, a nešto sasvim drugo u ovakvoj grupi. S druge strane, zbog ovih vrućina teško je raditi na stvaranju igre i uigravanju. To ćemo ostaviti za drugu fazu u Delnicama kada ćemo biti kompletni i s igračima koje ja imam u svojoj viziji igre, a koji bi trebali ići u Makedoniju.“

Dakle nakon Zadra, ekipa ima manji predah, ali s jasno razrađenim planom za svakog igrača, što mu je činiti u tom razdoblju. Od 13. srpnja slijedi „pakao“ ili „čistilište“ Delnica. Tu će se paralelno raditi na tjelesnoj spremi, ali i stvaranju igre. Tko to preživi, može računati na put u Skoplje. Što je sve napravljeno trebalo bi se jasno vidjeti na turniru u Balatonu od 25. do 27. srpnja. Završna glazura je u Ivanić-Gradu od 27. srpnja do 4. kolovoza.

Podsjetimo Hrvatska je u skupini s Norveškom, Španjolskom, Slovenijom, Čileom i Saudijskom Arabijom. Teško je reći tko je teži i neugodniji od tri europske reprezentacije. Četiri najbolje iz svake skupine idu u nokaut fazu. A tamo ih čekaju Francuska, Švedska, Mađarska, Egipat… Treba sve to izdržati i preživjeti… Zato puno sreće dečki.

HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!