Košarka

NBA brzinom svjetlosti

Sportnet • nedjelja, 30.06.2019.
NBA brzinom svjetlosti
Foto: EPA

Fascinantno je koliko se brzo odvijaju stvari u NBA, toliko da u trenutku dok čitate ovaj članak, mnoge stvari o kojima će se govoriti mogu biti "zastarjele"...

AUTOR: sw3ska

U zadnjih 12 mjeseci… Raptorsi su napravili najbolji score u svojoj povijesti s 59-23, te onda otpustili trenera, koji je nakon toga dobio nagradu za Trenera godine! Na njegovo mjesto su doveli trenera bez NBA iskustva. Onda su trejdali najboljeg strijelca za igrača koji je “glumio ozljedu” cijelu sezonu samo da bi pobjegao iz svog kluba. I taj isti je onda bio MVP finala kada su ove godine osvojili naslov. PRVI naslov. Prvi za Toronto. Prvi za Kanadu. Prvi ikad za momčad bez lottery pickova. Prvi za Nick Nursea, Lowrya, Ibaku, Marca Gasola, Siakama….

Napravili su paradu po Torontu na kojem je izgledalo kao da se sjatila cijela Kanada. Gasol se napio. Lowry i Ujiri su se pomirili. Mr. “Fun guy” Leonard se zahvaljivao svima i šalio na svoj račun. Čak je sve počelo izgledati kao da će ostati u Torontu….

I ta rapsodija je trajala… 43 sata. Toliko je trajala pozornost NBA svijeta na Toronto Raptorse. Sve do Woj-bombe koja je glasila: Los Angeles Lakersi su trejdali Balla, Ingrama, Harta i vreću punu pickova za Anthonyja Davisa (i Solomon Hillov ugovor!).

Da. Tako brzo se promijene stvari danas u NBA košarci. Istina, Raptorsi će biti “aktualni” prvaci cijelu godinu, ali oni kao prvaci bili su glavna priča tek koji trenutak, da bi ih u drugi plan opet bacila LeBronova momčad. A i kad su se opet sjetili pričati o Raptorsima, više su pričali o šansama da Leonard IPAK ode u LAC, odnosno da Ujiri ode u Washington… I dok će vam navijači Toronta reći da im ustvari nije ni toliko važno jer će vječno biti upisani u povijesnim knjigama kao osvajači naslova, ne mogu se oduprijeti dojmu da se sve u NBA odvija… prebrzo.

A i ako se vratimo opet nazad na proteklu sezonu, samo na brzi pregled, zar vam se ne čini kao da su se neke stvari dogodile prije bar tri godine? Carmelo je još ove godine bio u Rocketsima. Butlerove eskapade na treningu Timbervolvesa? To je bilo prije osam mjeseci. Tučnjava Rondo-CP3? D-Rose 50 koševa? Porzingisov trade? Sve je to bilo ove godine. Uz to, imali smo i najboljeg strijelca (Harden 36.1 ppg) sezone još od vremena Jordana, trojica MVP-eva finala su se umirovila (Nowitzki, Wade i Parker), a nagrade za MVP, MIP, DPOY, ROY su, baš kao i trofej prvaka, otišli igračima rođenima izvan SAD-a. Također i MVP, MVP Finala, MIP, DPOY, 6MOY su svi draftani nakon lotteryja (od 15. mjesta naniže).

No ako mislite da je godina dana prevelik period koji sam ja suzio u samo jedan pasus, vratimo se onda na playoff. Ovo su samo neki od naslova i/ili komentara koji su dominirali u zadnjih mjesec-dva:

“Harden bi trebao biti MVP” (odmah nakon kraja reg. dijela)

“Ovi Raptorsi su, i s Leonardom, kanta za napucavanje u playoffu” (ORL dobio prvu utakmicu u prvoj rundi, završilo 4-1)

“KD je najbolji igrač lige” (nakon zadnje četiri utakmice prve runde protiv LAC; 41.5-6-6 )

“Lillard je naj-clutch igrač lige” (nakon prve runde i demoliranja OKC-a)

“McMcollum je najvažniji igrač Portlanda” (nakon serije sa DEN)

“Kawhi je najbolji igrač lige” (nakon serije u sedam utakmica protiv PHI)

“Harden je fejker koji samo pumpa statistiku u regularnoj sezoni” (nakon što u zadnjih osam minuta pete utakmice protiv GSW (koju su nakraju izgubili), nije uputio niti jedan šut po košu!! GSW-u se KD ozlijedio, a “Brada” je tijekom reg. sezone imao najviše šuteva po košu od ikog u zadnjih 13 godina)

“Ovaj Portland je rupa” (nakon metle od GSW)

“Steph je najbolji igrač lige”

“KD uopće ne treba GSW-u, ionako igraju bolje bez njega”

“Kawhi je najbolji igrač lige”

“Kada će se ovaj KD vratit, ako ne osvoji treći naslov, uništit će si legacy”

“GSW ne bi ni osvojio ova dva naslova protiv CLE da nisu imali KD-a”

Otprilike shvaćate što hoću reći. I sa svim tim iza nas, moram reći da “najgore” tek slijedi. Jer se ništa od ovoga se ne može mjeriti sa free agencyjem. Pogotovo ovogodišnjim. Skoro 40 posto lige su slobodni igrači (ili mogu postati). A stvari su se dodatno zakomplicirale u samo zadnje dvije utakmice finala, tako da više nitko ne može realno predvidjeti kako će se stvari odvijati idućih dana. Krenimo redom, vežite se…

FREE AGENCY 2019

Ovo ljeto je najavljivano kao najjače što se tiče free agencyja cijelu prošlu sezonu, a i duže. Znalo se da će lepeza slobodnih igrača biti skoro najjača ikad: KD, Kawhi, Kyrie, Klay, Kemba, Butler, Cousins, Harris, Middleton, Vučević… A za dosta njih se već “znalo” i gdje će završiti; KD i Kyrie u Knicksima, Klay ostaje u Warriorsima, Kawhi ide u Clipperse... No onda se dogodilo Finale. I u petoj utakmici se KD ozlijedio. Za cijelu iduću sezonu! I onda se u šestoj utakmici Klay ozlijedio. Na barem pola sezone. I onda su Raptorsi osvojili naslov, a Kawhi je postao MVP finala (opet). Što je zakompliciralo stvari, ne samo za Warriorse, Raptorse, Knickse i Clipperse, nego i cijeli ostatak lige.

Hoće li KD ostati u GSW ili će ipak preći u Knickse mada će im prvu godinu dolaziti na utakmice u odijelu?

Hoće li Kyrie preći u Knickse pa čekati KD-a da ozdravi ili će izabrati drugu NY momčad koja ionako pokazuje više potencijala u trenutnom rosteru?

Hoće li Kawhi biti prvi igrač koji je osvojio naslov i bio MVP finala, te onda napustio tu momčad kao slobodan igrač ili će potpisati 1+1 pa probati obraniti naslova sa Raptorsima?

Igrači se tijekom ljeta potpisuju po principu domina; klubovi prvo gađaju na najbolje slobodne igrače, a onda oni koji ih ne uspiju dobiti idu tražiti tko je još ostao na tržištu. Ako uzmemo u obzirom da bi tri od pet prvih domina mogle bit maknute s “tržišta”, klubovi koji su čistili rostere i radili mjesta na salary capu za njih, sada moraju tražiti alternative.

I samo da naglasim, salary cup će skočit na oko 109 milijuna dolara, a klubovi će imat oko 474 milijuna dolara za potpisivanje slobodnih igrača. Više nego u zadnje dvije sezone zbrojeno (176 milijuna + 154 milijuna), a blizu onom ljetu 2016. kada je salary cup skočio za 24 milijuna dolara, pa su imali preko 560 milijuna.

Pitanje: Što napraviti sa svim tim parama, ako neće biti “MAX” igrača na tržištu? To pitanje su se upitali i igrači pa su počeli odbijati svoje opcije za zadnje godine ugovora, nadajući se povećanju plaće i/ili produljenju ugovora. Očekivalo se da će KD, Kawhi, Butler, Kyrie i slični izabrati opciju da postanu slobodni, ali da Harrison Barnes odbije 25 milijuna dolara na zadnjoj godini ugovora (u sasvim solidnoj mladoj momčadi SAC), ne vjerujem da bi se dogodilo, bez svega gore navedenog. Tu je i Horford, koji traži novi ugovor (četiri godine, BOS mu je navodno ponudio samo tri), a i Randle koji je dokazao da vrijedi više od 8.5 milijuna.

U svemu tom izobilju cap spacea leži i velika opasnost da će se to ljeto 2016. ponoviti, i to u smislu preplaćivanja igrača, koje kasnije ne možeš trejdat ni zajedno s tri picka prve runde. Ako ste zaboravili govorim o:

Nicolas Batum/5 god/120 $mil,
Chandler Parsons/4 god/94 $mil,
Allen Crabbe/4 god/75 $mil,
Bismack Biyombo/4 god/72 $mil,
Luol Deng/4 god/72 $mil,
Joakim Noah/4 god/72 $mil
, Timofej Mozgov/4 god/64 $mil,
Ian Mahinmi /4 god/64 $mil,
Miles Plumlee/4 god/52 $mil,
Jordan Clarkson/4god/50 $mil,
Jon Leuer/4 god/42 $mil,
Solomon Hill/4 god/48 $mil.
...

Ubacite tu i faktor izostanka pravog, dominantnog favorita za naslov (kojeg smo imali zadnjih devet god; četiri godine MIA + pet GSW) i shvatit ćete da će ova sezona biti jedan veliki all-in od svih klubova koji zadnjih pet godina GSW-ove dominacije vjeruju da im “fali još samo jedan dio” i da će biti konkurentni za naslov. Tu govorim prvenstveno o Rocketsima, Trail Blazersima, Jazzu, Thunderu, Celticsima, te naravno i prvacima Raptorsima, ali i novim pretendentima; Lakersima, Nuggetsima, Sixersima….

Ako i uzmemo u obzir da će klubovi, naučeni iskustvom iz 2016. biti neskloniji bacati novac kao pijani milijarderi, još uvijek će se naći par njih koji će gledati ovu sezonu kao zlatnu priliku za osvajanje naslova, s obzirom da nikad nije bilo veće šanse da se NITI JEDAN FINALIST NE POJAVI U PLAYOFFU IDUĆE SEZONE!!!!!

Neću govoriti kolika je vjerojatnosti da se TO ustvari dogodi, ali sam samo htio to napisat.

Pa samo da još par riječi kažem o momčadima koje su se najviše pripremale i najviše očekuju od ovog free agencyja:

LOS ANGELES LAKERS

Lakersi su onaj frend iz škole koji nikad nije učio, ali bi stalno imao bolje ocjene od tebe jer je bio drag profesorima. U zadnjih nekoliko godina su napravili više gluposti nego Kingsi i Knicksi, a danas, nekim čudom, na rosteru imaju LeBron Jamesa i Anthonyja Davisa. Dvojicu od pet, ili ajde, deset najboljih igrača danas. Uz to uspjeli su napraviti mjesta u salary capu za još jednog MAX igrača (Kawhi, Kyrie, Butler, Kemba….)

Saga o AD-u je trajala mjesecima, ali na kraju je ipak uspio doći u Lakerse kao što je i htio. I on i njegov agent (ujedno i LeBronov “agent”). Pelicansi su u trejdu dobili Balla, Ingrama, Harta i tri prva, te jedan swap pick drafta koji će se rasporediti u idućih šest godina, te se usput riješili i Solomon Hillovog ugovora. I ako uzmemo u obzir da je Davisov agent svima dao glasno do znanja da “ako trejdaju za AD-a, to će biti samo na godinu dana jer će on iduće ljeto kao slobodan igrač ipak ići u Lakerse”, može se pretpostaviti da ostale momčadi nisu bile spremne trejdati svoje najbolje igrače za igrača kojeg će dobiti na jednogodišnju posudbu. A iz toga izranja novo pitanje; zašto su onda Lakersi dali toliko za igrača kojeg bi ionako dogodine dobili besplatno?? I dodatno; s kime će James i AD igrati? Jedini preostali na rosteru je… Kuzma. Svaka čast, ali ja bih pričekao prije nego bih tu skupinu zvao Big 3. Također, ne bih ni bio tako brzoplet kao Las Vegas, gdje su odmah nakon trejda stavili Lakerse na mjesto prvog favorita za naslov na svojim kladionicama. A uz činjenicu da je organizacija Lakersa toliko trula i nesposobna iznutra, navest ću još samo par stvari koje bi navijače Lakersa trebale barem malo prizemljiti prije sezone:

a) LeBron je jedini aktivan igrač iz famoznog Drafta 2003. Nije najstariji igrač lige, ali je igrač s daaaaaleko najviše odigranih utakmica i minuta. S 46 tisuća minute regularnih sezona u svojoj karijeri, ima 13 tisuća minuta od prvog sljedećeg igrača, koji je još uvijek starter u NBA momčadima; CP3 s 33 tisuće. A trebamo li uopće spominjati razliku u playoff minutama u LeBronovih devet finala, dok CP3 nikada nije ni uspio doći toliko daleko u playoffu. Jamesovo tijelo je prošle sezone počelo davati do znanja da se radi “samo” o čovjeku, koji je podložan umoru, usporavanju i jednostavnom starenju, a sumnjam da će idućih godina biti bolje. “Father time is undefeated“.

b) AD je ipak osam godina mlađi, te će preuzeti na sebe veliki dio odgovornosti kako u napadu tako i u obrani. Iskreno, on je vjerojatno i najbolji suigrač s kojim je LBJ ikad igrao. No i on nije imun na ozljede. U svojih sedam sezona niti jednom nije odigrao više od 75 utakmica!

c) Ostatak momčadi će slagat ljudi koji su prošle godine doveli McGeea, Stephensona, Ronda, Beasleya, Caldwell-Popea i Muscalu, a pustili B. Lopeza, Randlea i D. Russella (kojeg će sad pokušati opet dovesti i preplatiti, ako Kyrie ode u Netse). Ako mislite da je to sve: prva dva imena koja su se spominjala kao moguće pridošlice su: J.R Smith i Carmelo Anthony. I shit you not!!!!

d) Trener koji će započeti sezonu ju neće završiti. Baš bih htio naći da li imaju neke kladionice u Hrvatskoj to u ponudi. Zašto sam tako siguran??! Zato što je Frank Vogel bio tek četvrta opcija za trenera, a nakon što su ih odbili Monty Williams i Tyronn Lue (kojeg nisu htjeli plaćati kao NBA trenera-prvaka) izabrali su Vogela, ali su mu kao pomoćnog trenera “nametnuli” Jason Kidda, za kojeg se ionako pričalo da im je treća opcija za trenera. I kada uzmete u obzir koliko su samo treneri potrošna roba u Jamesovim momčadima, dajem Vogelu do Božića.

GOLDEN STATE WARRIORS

Dinastija Warriorsa proživljava najteže trenutke u svojoj petogodišnjoj dominaciji. Nakon što su relativno lako došli do finala, u samo dvije utakmice su ostali bez dvojice ključnih igrača. I to taman kad su se obojica raspištoljila:

5. utakmica, KD u 12 min: 11 koševa, šut 3/5, za tricu 3/3….. ode Ahilova tetiva

6. utakmica, Klay u 32 min: 30 koševa, šut 8/12, za tricu 4/6….. ode prednji križni ligament!

I to upravo dva igrača koji će postati slobodni igrači par dana za toga! Warriorsi se nalaze u financijskoj nedoumici, koju bi iskreno mnogi i poželjeli. Da li platiti obojici MAX ugovore, čak i ako znaš da neće igrati ove sezone (Klay se možda vrati iza All Stara). Ili kažeš: ma neću plaćati preko 300 milijuna za plaće (s luxury taxom), nego idemo potražiti neke jeftinije alternative, koji mogu igrat sa Stephom i Drayom ove godine.

Iako sam uvjeren da će Klayu dati što god hoće (pustiti ga da ode u LAL ili LAC jednostavno ne bi imalo smisla), kod KD se situacija više bazira na pitanju: da li KD uopće želi ostati? Priča se o njegovom odlasku u Knickse već više od godinu dana, a iako će tamo najvjerojatnije biti bez Kyriea, (koji će po svemu sudeći u Netse ili možda čak i Lakerse) to mu ne bi trebao bit problem, s obzirom da ionako neće igrati ove godine. A nagodinu stignu naći neke bolje suigrače od Triera i Knoxa.

Od ostalih, Draymond, Livingston i Iggy su pod ugovorima, a morat će vidjeti šta će s Looneyem (koji je, u sjeni svih ovih mega zvijezda, postao sasvim respektabilan igrač), te i hoće li moći Boogiea opet dobiti po diskontnoj cijeni. Ono što je sigurno je da će Steph opet bit kandidat za prvog strijelca lige, a ako GSW skupi dovoljno pobjeda mooooožda i za MVP-a lige. Ovo drugo je manje vjerojatno jer je i Steph podložan ozljedama (problema s gležnjevima ima još od faksa). A GSW će u minutama, odnosno utakmicama koje će igrat bez njega izgledat gadno. Al ono, fakat gadno. Ne znam dal mogu zabit preko 100 bez njega.

TORONTO RAPTORS

Raptorsi su u vjerojatno najboljem položaju od svih pretendenata na naslov iduće godine. Naravno, kao prvaci već imaju kvalitetnu momčad i mega zvijezdu da ih vodi. Ostaje samo pitanje; da li će momčad isto tako izgledati i na početku iduće sezone. Tu se uz Leonarda, misli i na GM-a koji godinama slovi za jednog od boljih u NBA; Masaija Ujiria. Njemu je navodno Washington ponudio kamaru para da dođe kod njih izvući ih iz desetljeća mediokriteta i srednje žalosti. (WAS je jedina momčad u NBA, koja u zadnjih 40 godina!!! nisu uspjeli doć do 50 pobjeda u sezoni. True story.)

Ako Ujiri ode, to bi mogao biti razlog više Leonardu da ode u rodnu Kaliforniju. S druge strane, ako Leonard ode, Ujiri bi mogao krenuti na kompletnu rekonstrukciju momčadi na krilima Siakama, Anunobya i VanVleeta…

NEW YORK KNICKSI

A što ovdje reći….

Ovaj put su čak i sve dobro napravili, očistili cap za dva MAX igrača, tankali kao ludi u nadi da će dobiti prvi pick na draftu, potpisivali igrače na jednogodišnje ugovore kako bi održali fleksibilnost na tržištu… I ispada da je sve to bilo za k...

Sanjali su KD-a, Irvinga i Ziona.

Pa KD-a, Irvinga i trade za AD-a.

Pa KD-a i možda … Kembu??!

A sad ni KD nije više siguran.

Stvarno ne znam šta ovdje više reći, jedino me zanima koga će, u svom tradicionalno prepoznatljivom stilu, masno preplatiti ovog ljeta?? Ako KD ne dođe, pretpostavljam: Tobias Harris, Nikola Vučević ili Harrison Barnes.

BOSTON CELTICS

Prije točno godinu dana, pisao sam kako Boston očekuje veličanstvena sezona od nekih 60 pobjeda i garantiranom mjestu u konferencijskom finalu. Da, da, i ja sam popušio foru. Ovo je bila jedna od najzbunjujućih sezona ijednog kluba, da se mogu sjetiti. Umjesto dominacije Istokom, gledali smo jednu nesređenu momčad, koja se bori s identitetom i egom igrača. Tatum i Brown su izgledali kao Charles Barkley i Patrick Ewing nakon što im Nerdlucksi ukradu talent u Space Jamu da bi postali Monstarsi. Najveći razlog tomu leži u neskladu Irvingovog stila igre s onim što su (dosta uspješno) igrali godinu dana prije. A to je bilo tolerirano u uvjerenju da je upravo Kyrie Irving magnet koji će Anthonyja Davisa privući Bostonu. Dugoročno. Tako da im pad forme Browna i Tatuma izgledao kao nešto čime će se Pelicansi morati baviti dogodine.

No ispada da ni Kyrie neće ostati u Bostonu, a AD-ev agent je poprilično glasno i često upozoravao sve druge klubove zaineresirane za trejdanje AD-a, da će ga imati samo na jednu sezonu. A na kraju je Ainge odlučio da mu je previše davati preko 100 milijuna za četverogodišnji ugovor 33-godišnjem igraču, tako da i Horford najvjerojatnije ide negdje drugdje.

Da ipak ne budu samo depresivne vijesti, Celticsi su glavni favoriti za Kembu Walkera kojem Charlotte neće ni ponuditi superMAX od 220 milijuna za pet godina. Iskreno, razumijem Jordana u ovom trenutku, Kemba je ulaskom u all NBA treću momčad tehnički zaslužio taj ugovor, ali klubu se stvarno ne isplati davati tolike pare i ući u luxury tax, kada neće ući u playoff.

Uz Kembu, najčešće spomenuto ime je Vučević, no Danny Ainge je poznat da taji svoje interese do samog kraja tako da me ni trejd ni lov za nekim ozbiljnijim slobodnim igračem ne bi iznenadio.

LOS ANGELES CLIPPERS

Clippersi su postali jedna od najbolje vođenih momčadi u NBA. Ozbiljno!

Odradili su čišćenje momčadi, koliko god bolno bilo. Riješili se Lob Cityja, shvativši da im atrakcije neće pomoći osvojiti naslov, i usput se riješili svojih zvijezda kojima ionako nisu htjeli davati MAX ugovore, tim više što su i Blake i CP3 nisu previše volili, a i nisu bili imuni na ozljede; Blake je samo tri puta odigrao preko 70 utakmica u sezoni i to je sve bilo u prve četiri njegove sezone; a CP3 je od 2011. samo jednom odigrao više od 75.

Utrpavši ih Rocketsima i Pistonsima, složili su si jeftiniju, ali učinkovitu momčad bez većih zvijezda, te čak ušli u playoff ove godine, a istovremeno očistili mjesto za još dva MAX igrača. Jedan je trebao biti Kawhi… Za drugog su se nadali da bi mogao bit (nezadovoljni) Klay, no sad nekako izgleda da će imati više šanse dobiti KD-a nego Klaya. Obojica su naveli LAC kao momčadi s kojima će “razgovarati”, ali ponavljam, sve osim MAX-a za Klaya u GSW će me šokirati. Od ostalih se spominju i Horford, a možda i trznu na Kembu.

Iskreno, za Clipperse se najmanje brinem od svih gore navedenih. Imaju jednog od najbogatijih ljusi na svijetu za vlasnika, kojem se savjetnik Jerry West koji je slagao momčadi prvaka još od ranih ’80-ih. Front office napokon radi stvari kako treba, trener Rivers je jedan od onih koji znaju izvući maksimum od igrača i cijele momčadi, a i roster ima par mladih na kojima se može postepeno slagati momčad. Srdačno se nadam da bi Zubac mogao ostati tamo. Rijetko gdje bi mu bilo bolje.

OSTALI

Rocketsi se žele pojačati Butlerom, ali za to će im trebat sign-and-trade sa Sixersima, te možda i još jedna momčad u trejdu, a nakon toga će imati momčad s tri igrača koji ne vole baš puno ljudi oko sebe. Glasine o svađi Hardena i Paula su krenule još tijekom serije protiv GSW, a Butler se sukobljavao sa suigračima, trenerima i front officeom i u Bullsima i u Timberwolvesima, ali donekle i Sixersima. Pa samo vi dajte, ja obožavam takve kaos-momčadi!!

Pelicansi su uzeli Ziona… i pola momčadi Lakersa. Kada to spojiš s Jrueom i dovedeš recimo Horforda da služi kao uzor i leader toj mladoj momčadi, dodaš činjenicu da će Ball-Holiday (ako ostanu zdravi) po defaultu bit najbolji obrambeni bekovski par lige, te da bi kombinacije Ball-Zion ili Ingram-Zion mogle redovito bit među Top 10 akcijama, ne čini se nemogućim da Pelicansi postanu jedna od omiljenih momčadi u NBA u rekordnom vremenu. Možda i do Playoffa iduće godine.

Sixersi i Bucksi će se mučiti sa zadržavanjem slobodnih igrača. Butler, Harris i Reddick, te Middleton, Brogdon i Lopez neće svi moći ostati u sadašnjim klubovima.

I šećer na kraju, uza sve ovo, pratit ćemo i četiri naša igrača kojima je istekao ugovor: Bogdanović, Hezonja, Zubac i Bender. Mario bi mogao čak ostati u NYK, Babu će tražiti pola lige (uključujući Lakerse i Spurse), za Zupca se nadam da će ostati u Clippersima, a za Bendera je sve moguće, pa tako i povratak u Europu.

P.S. Čestitke Luki Šamaniću. Go Spurs Go!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBATeme tjedna
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • renimus30.06.2019. u 22:29
    Jako dobar i fino srocen clanak. Nadam se vise ovakvih nba novosti. Samo jedna mala korekcija, Kemba je vec sve dogovorio sa Celtics tako da nije u nicijim kombinacijama
    renimus