Tenis

Kutak za kladioničare: Petra Martić kreće na Wimbledonu, grupna faza Afričkog kupa nacija stigla u završnu fazu

Sportnet • ponedjeljak, 01.07.2019.
Kutak za kladioničare: Petra Martić kreće na Wimbledonu, grupna faza Afričkog kupa nacija stigla u završnu fazu
Foto: EPA

Pred nama je početak Wimbledona koji nudi pregršt parova. Danas smo se odlučili na jedan muški i na jedan ženski meč, a kako ne bi sve ostalo na tenisu, dodali smo i Afrički kup nacija gdje se igra treće kolo po skupinama...

JAR - Maroko

Posljednji međusobni dvoboj ove dvije reprezentacije odigrale su još 2013. godine kada je prijateljska utakmica završila rezultatom 1:1. Međutim, danas igraju za ipak kudikamo veći ulog. Maroko je dvjema pobjedama osigurao prolazak u sljedeću fazu, ali će zasigurno tražiti bodove protiv JAR-a kako bi potvrdio prvo mjesto u skupini. S druge strane, Južnoafrička Republika "spasila se", barem privremeno, pobjedom protiv Namibije, ali trebat će odigrati puno bolje ako ovdje želi doći do nova tri boda. S obzirom na to da je konačnog pobjednika teško prognozirati, nešto sigurnija čini se opcija da će obje momčadi postići barem jedan pogodak.

Prognoza: oba daju gol

Koeficijenti (Supersport): da @2.10, ne @1.60

Kevin Anderson - Pierre-Hugues Herbert

Među prvima na Wimbledonu na teren će Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je prošle sezone mnoge iznenadio te stigao do samog finala. Danas će mu na putu stajati Francuz Pierre-Hugues Herbert protiv kojeg je do sada igrao samo jednom, još daleke 2015. godine kada ga je svladao s 2:0 u setovima. Samo jednu pobjedu upisao je na Queensu nakon čega je, kao zagrijavanje, odradio i dvije ekshibicije u Hurlinghamu. S druge strane, Herbert je igrao u Halleu gdje je stigao do polufinala, a zatim i u Eastbourneu gdje je igrao drugo kolo. Očekujemo pobjedu Južnoafrikanca, ali isto tako i da do nje neće doći baš tako lako.

Prognoza: više od 41.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.95, više @1.75

Petra Martić - Jennifer Brady

Prvi puta u karijeri Petra Martić igrat će protiv Amerikanke Jennifer Brady, trenutno 64. igračice svijeta. Američka tenisačica odigrala je dobar turnir u Nottinghamu gdje je stigla do polufinala, nakon čega je izgubila u drugom kolu Birminghama od ipak kvalitetnije Ashleigh Barty. Martić je, s druge strane, nakon Roland Garrosa igrala samo turnir u Birminghamu gdje je ostavila dobar dojam, a ispala u polufinalu od Julije Goerges. Ovdje očekujemo kako će odraditi dobar meč i uspješno krenuti u treći Grand Slam sezone.

Prognoza: manje od 21.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!