Nogomet

Na današnji dan: Nakon velike drame penala Hrvatska prošla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.07.2019.
Na današnji dan: Nakon velike drame penala Hrvatska prošla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva
Foto: FaH

Na današnji dan prošle godine odigrana je osmina finala Svjetskog prvenstva u kojem je Hrvatska svladala Dansku nakon boljeg izvođenja penala...

Drama u Nižnji Novogordu otišla je na hrvatsku stranu. Vatreni su na današnji dan prošle godine svladali Dansku i prošli u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Puno toga događalo se tijekom 120 minuta, bilo je gubljenja živaca, izgriženih noktiju, ali ipak se na kraju moglo slaviti.

Međutim, nije sve krenulo dobro jer je Hrvatska šokirana u prvoj minuti. Ubačena lopta iz auta došla je do Delaneyja koji ju u gužvi ostavlja za Jorgensena. Danac puca iz blizine, Subašić nije stigao dobro reagirati i lopta mu se od ruke odbija u mrežu.

Već tri minute kasnije Vatreni odgovaraju, Ante Rebić je na desnoj strani ostavio loptu Šimu Vrsaljka koji ubacuje u sredinu, Danci je nisu uspjeli izbiti, došla je do Marija Mandžukića koji iz okreta sa šest metara zabija.

Umjesto da smo gledali Hrvatsku koja dominira, gledali smo Hrvatsku koja se jako mučila. Prijetili su Vatreni, prijetili su Danci, ali branio je Danijel Subašić, pucao je Dejan Lovren glavom, ali bez pravog uspjeha.

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakvu promjenu, krenulo se u produžetke, a u 114. minuti činilo se da se Hrvatskoj osmjehnula sreća. Rebić se sjurio u kazneni prostor, prošao Schmeichela, danski junak s početka ga je srušio, a Vatreni dobili penal. Luka Modrić preuzeo je odgovornost, no pucao je slabo i danski vratar je obranio.

U prvoj seriji penala i Subašić i Schmeichel brane penale Eriksenu odnosno Badelju. Sljedeće dvije serije obje su strane bile sigurne, Kjaer, Krohn-Dehli, Kramarić i Modrić. Hrvatski vratar bio je ponovno u prvom planu nakon što je obranio penal Schöneu.

Međutim, drama se nastavila nakon što je Pivariću također obranjen penal. Ukazao se Subašić ponovno nakon toga, obranio Jorgensenu, a Ivan Rakitić nakon toga poentirao i odveo Hrvatsku u rusko četvrtfinale.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!