Tenis

Petra Martić u tri seta preskočila prvu prepreku na Wimbledonu

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.07.2019.
Petra Martić u tri seta preskočila prvu prepreku na Wimbledonu
Foto: EPA

Dobar početak Wimbledona za hrvatski tenis. Petra Martić nakon dvosatne borbe upisala je pobjedu protiv Amerikanke Jennifer Brady koja je dobila prvi set, ali nakon toga bolja je bila hrvatska igračica...

Petra Martić trebala je tri seta za pobjedu protiv Jennifer Brady, ali nakon gubitka prvog seta imala je meč pod kontrolom i upisala je očekivanu pobjedu. Lošije je otvorila meč, nije uhvatila pravi ritam, ali s vremenom je zaigrala bolje i okrenula stvari u svoju korist.

Čak i sam ulazak u susret, točnije prvih par gemova, nije bilo loše. Povela je s 2:1 uz break, ali onda je uslijedila kriza, Brady je dobila pet od narednih šest gemova i uzela je set sa 6:3.

Sredinom drugog seta Brady je imala break priliku za odlazak na 3:2, nije je iskoristila i odmah nakon toga izgubila je servis. Mertić je tu prednost zadržala do kraja seta te sa 6:3 izborila treći set.

U njemu je potpuno dominirala, rano je stekla prednost i više nije dopustila nikakvu šansu Amerikanki za povratak. Mogla je i ranije privesti meč kraju, kod 5:3 imala je tri meč lopte u maratonskom gemu na servis Brady, Amerikanka se spasila, ali nakratko s obzirom da je Petra rutinski uzela deseti gem te izborila drugo kolo.

Meč je završila sa 70 posto ubačaja prvog servisa i bez ijedne dvostruke servis pogreške. Imala je ukupno čak deset break lopti i iskoristila njih tri dok je Brady imala njih pet i iskoristila dvije.

Petra je meč završila s 30 winnera, jednim više od Brady i 23 neprisiljene pogreške, 12 manje od Amerikanke. Dobro je igrala i na mreži te nakon prošlogodišnjeg ispadanja od Makarove na startu, izborila nastup u drugom kolu.

Protivnica će joj biti pobjednica dvoboja između Anastasije Potapove i Jil Belen Teichmann. Potapova je posebno opasna, ona je prije tri godine osvojila juniorski Wimbledon finalnom pobjedom protiv Dajane Jastremske.

Wimbledon, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 24) - Jennifer Brady (SAD) 3:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!