Košarka

Trail Blazersi ugrabili Whitesidea i poslali u Miami Harklessa i Leonarda

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.07.2019.
Trail Blazersi ugrabili Whitesidea i poslali u Miami Harklessa i Leonarda
Foto: EPA

Portland Trail Blazersi odradili su trade u kojem su doveli Hassana Whitesidea iz Miamija, a zauzvrat su Heatu dali Moea Harklessa i Meyersa Leonarda...

Portland je napravio dobar posao ovog ljeta. Kent Bazemore i Hassan Whiteside trebali bi predstavljati prava pojačanja i još proširiti kvalitetnu rotaciju, a Blazersi su se odrekli Evana Turnera, Moea Harklessa i Meyersa Leonarda, igrača koji imaju daleko više ugovore nego što zaslužuju.

Aminu je otišao kao slobodan igrač, vjerojatno će i Kanter sada kada je stigao Whiteside, ali uz navedene dolaske, Hood ostaje, Lillard je napravio očekivano i potpisao supermaksimalni ugovor, stigao je Hezonja, potencijalno dobar rookie Little te Neil Olshey i Terry Stotts mogu biti zadovoljni.

Whiteside će odmah biti od velike pomoći, prošlu sezonu okončao je s 14.1 poenom, 11.9 skokova i 2.3 blokade po susretu, ovo mu je zadnja godina ugovora te će zauzeti 27.1 milijun dolara pod salary capom.

S obzirom da je Jusuf Nurkić u fazi oporavka nakon teške ozljede, a neizvjesna je budućnost Enesa Kantera, Blazersi su trebali centarsko rješenje, a Whiteside će im donijeti ekspresno pomoć.

S druge strane odrekli su se Harklessa koji ima problema s koljenom i napadački nije predstavljao neku opasnost te Leonarda kojeg bi vjerojatno teško ikome podvalili s takvim ugovorom da nije bilo one jedne sjajne utakmice protiv Warriorsa u finalu Zapada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!