Tenis

Marin Čilić nakon skoro tri sata borbe prošao neugodnog Adriana Mannarina

Mihaela Bradovski • utorak, 02.07.2019.
Marin Čilić nakon skoro tri sata borbe prošao neugodnog Adriana Mannarina
Foto: EPA

Marin Čilić prošao je u drugo kolo Wimbledona nakon velike borbe protiv Adriana Mannarina. Čilić je slavio sa 7:6, 7:6, 6:3 i tako došao do drugog kola...

Marin Čilić dobro je krenuo u ovogodišnjem Wimbledonu i prošao je u drugo kolo. Na startu je igrao protiv Adriana Mannarina, Francuza koji je nedavno osvojio turnir u Hertogenboschu, a na putu do trofeja svladao je i Bornu Ćorića.

No Čilić je ovdje ipak bio uspješan, dobro je odradio posao i na kraju slavio sa 7:6, 7:6, 6:3. Nije imao jednostavan zadatak, Mannarino se na travi snalazi jako dobro, međutim ovdje u ključnim trenucima Čilić je ipak bio bolji.

U prvom setu breakova nije bilo iako su obojica imali po jedan gem u kojem su spašavali break prilike. Otišlo se u tie-break, tamo je Čilić odmah poveo s 4:0, Mannarino se vratio i poravnao na 4:4, imao je i jednu set loptu, ali nije je iskoristio te je Marin s 8:6 uzeo set.

Drugi set mogao je Marin i brže riješiti u svoju korist, poveo je s 3:1, kod 5:3 imao je jednu set loptu, zatim kod 5:4 još dvije, sve je to prokockao i Mannarino se vratio. No u tie-breaku Marin je opet bio bolji i sa 7:4 uzeo je drugi set.

Treći set ipak je bio lakši. Marin je sredinom seta došao do breaka, ali za razliku od drugog seta nije ispustio tu prednost te je stigao do pobjede sa 7:6, 7:6, 6:3.

Čilić je pogodio 15 aseva i osvojio je 83 posto poena nakon prvog servisa. Imao je po 44 winnera i neprisiljene pogreške i u drugom kolu igrat će protiv Portugalca Joaa Souse kojeg je sva četiri puta dosad svladao i još nije izgubio niti set.

Wimbledon, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 13) - Adrian Mannarino (Francuska) 7:6(69, 7:6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!