Tenis

Donna Vekić zaključila program u Londonu porazom od Alison Riske

Mihaela Bradovski • utorak, 02.07.2019.
Donna Vekić zaključila program u Londonu porazom od Alison Riske
Foto: EPA

Donna Vekić bila je u odličnoj poziciji i činilo se da će doći do pobjede protiv Alison Riske, ali na kraju je ipak upisala poraz...

Odmah nakon ždrijeba bilo je jasno kako je Donna Vekić dobila najteži posao od svih hrvatskih predstavnika na startu Wimbledona. Alison Riske igra odlično na travi, ove sezone već je osvojila Challenger u Surbitonu i WTA turnir u Hertogenboschu, a ovdje je odigrala jako dobro u ključnim trenucima i izborila je pobjedu.

Vekić ima za čim žaliti s obzirom da je bila u prednosti u trećem setu, međutim prokockala ju je i upisala poraz nakon dva i pol sata igre.

Riske je dobro otvorila meč i povela je 2:0, a zatim je propustila pet break lopti u najdužem gemu dosadašnjeg dijela turnira. Vekić se tu izvukla i to ju je probudilo. Nanizala je ukupno čak pet gemova i kod 5:3 imala je servis za set. Riske je još jednom pritisnula, imala još pet break lopti, ali opet se Donna izvlači i uzima set sa 6:3.

U drugom setu igralo se bez breakova do šestog gema kada Donna gubi servis i do kraja seta ne uspijeva se vratiti.

Zato je Vekić odlično otvorila treći set, imala je 4:1, meč pod kontrolom i onda počela padati. Polako se Riske vratila i uspjela u konačnici i okrenuti meč te sa 7:5 uzeti set.

Inače, kod 5:5 u trećem setu zbog mraka je navučen krov i zaigralo se pod rasvjetom, u "dvorani".

Wimbledon, prvo kolo:
Alison Riske (SAD) - Donna Vekić (Hrvatska, 22) 3:6, 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!