Nogomet

Bule: "Svaka situacija na terenu može biti opasna za gol, treba se znati dobro postaviti"

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.07.2019.
Bule: "Svaka situacija na terenu može biti opasna za gol, treba se znati dobro postaviti"
Foto: Pixsell

Pomoćnik Nenada Bjelice, Nino Bule, zadužen je za napadačke akcije Modrih i očekuje da će Dinamo sljedeće sezone biti još efikasniji. Bule dodaje kako ne treba tražiti isključivu zamjenu za Olma ako mladi Španjolac napusti klub...

Dinamo na pripremama u Sloveniji radi na uigravanju akcija za sljedeću sezonu, Nino Bule zadužen je za igru prema naprijed i tvrdi kako će se oni koje Modri prate, lako uklopiti u sustav.

"Naši automatizmi u igri su takvi da će se u njih vrlo brzo uklopiti svi oni koje pratimo. Pritom ne mislim samo na Ivanušeca koji se toliko spominje, već i na druge igrače. To je sve na Bjelici, da sam na poziciji direktora nekog kluba i da on nije trener, svakako bih ga doveo kao čovjeka koji ima fantastičan osjećaj za prepoznati igrača", kaže Bule za Sportske novosti.

Najčešće pitanje posljednjih tjedana je hoće li ostati Dani Olmo, a Bule smatra kako ne treba tražiti zamjenu za njega.

"Ako Olmo ode, moramo ga zaboraviti, a ne tražiti zamjenu i igrača kojem ćemo reći ti sada budi Olmo. Ako pričamo o veznom redu, svi ti naši veznjaci imaju svoje kvalitete, Ademi, Gojak, Šunjić, Majer, Moro... Isto je bilo i s Budimirom za čije smo kvalitete jako dobro znali i nikoga nismo tjerali da bude novi Budimir."

Bule dodaje kako očekuje efikasniji i bolji Dinamo prema naprijed, a na sve napadače gleda na isti način.

"Priželjkujem da ćemo biti efikasniji nego inače, no ne vidim unaprijed da mogu to sa sigurnošću reći. Tako svi želimo, jednako kao što obrana želi primiti što manje golova, tako ih i napad želi što više postići."

"Svi ti napadači su u našim očima podjednaki, hijerarhija postoji izvan terena, ali na terenu ne. Igrat će onaj koji bude bolji i efikasniji. Napadač je onaj koji zabija, radi za momčad i gleda mu se statistika. Na kraju će igrati onaj kojeg Nenad odredi i za kojeg osjeti da je u nekom trenutku najbolji."

Prilika će biti sasvim dovoljno za svu trojicu napadača, a igrat će ovisno o situacijama.

"Igrat ćemo na tri strane, bit će oscilacija u formi i svi će dobiti priliku. Ne može igrati 15 igrača, svi imaju priliku za nametnuti se. Sve protivnike ćemo dobro analizirati, a smatram da svaka situacija na terenu može biti opasna za gol. Treba se znati dobro postaviti, ne mogu tri igrača odjednom poslati jednu loptu u gol. Imali smo i prošle sezone puno prilika, ali sada kada su svi na okupu, igrači već prepoznaju neke stvari i sami."

Bjeličin pomoćnik dodaje kako se iz dana u dan usavršava i radi na svom napretku.

"Svaki dan se nešto novo nauči, naučio sam i puno stvari za koje sam mislio da ih znam. Nije mi problem pitati ako nešto ne znam, ali i sugerirati te reći svoje mišljenje. Neno je šef i on odlučuje, hijerarhija se zna i ne petljamo se u sve."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!